Sajtóközlemény

2017.03.6.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) visszautasítja Kropkó Péter állításait és a leghatározottabban tiltakozik a valóság hamis színben való feltüntetése és a lejárató, becsületsérto cikkekkel kapcsolatban. Egyrészt a szövetségnek rajtuk kívül még 105 rendes tagja van, másrészt pedig egyetlen egy versenyszervezo sem áll törvények felett, és Magyarországon az állami támogatás elérésének feltételei vannak.

Kormányhatározat jelölte ki a Magyar Triatlon Szövetséget a 2016. évi budapesti IRONMAN 70.3 nemzetközi triatlonverseny támogatásának koordinálásra. A határozat a Magyar Triatlon Szövetséget nevesíti kedvezményezettnek, hogy gondoskodjon a támogatás törvényes és szabályszero felhasználásáról. Ezentúl Magyarországon a Magyar Triatlon Szövetség szabályozza, engedélyezi és ellenorzi a triatlonversenyek törvényes megrendezését, figyelembe véve a magyar sportolók érdekeit.

A támogatási szerzodéshez nélkülözhetetlen adatok beérkezése után kiderült, hogy a Kropkó Triatlon Klub – mint hivatalos támogatás igénylo szervezet – által nyilatkozott adatokkal szemben a szövetségnél jelentkezett 13 alvállalkozó, akik szerzodéssel, teljesítési igazolással és számlával, valamint ügyvéd elott tett nyilatkozattal igazolták a 2016-os Ironman Budapest 70.3 rendezvényen elvégzett, de ki nem fizetett munkájukat. Ezek a nyilatkozatok összeütközésben vannak a Kropkó Triatlon Club által közölt adatokkal és önero nyilatkozattal, így ezért támogatási szerzodés sem kötheto. Az MTSZ nem állítja, hogy szándékos megtévesztés és a támogatás törvénytelen felhasználása vezérelte Kropkó Péteréket, de az biztos, hogy a licenc tulajdonos WTC nyilatkozata szerint, a neki járó jogdíj összege is valótlanul szerepel a beadványukon. Ezentúl nem folyósítható támogatás annak a szervezetnek, amelyik súlyos sportbiztonsági törvénysértést követett el. A szövetség továbbadta az ügyet az ellenorzo szervezetnek.

Valótlan, hamis és súlyosan félrevezeto minden olyan állítás és információ, amely a Szövetség a budapesti Ironman versenyek rendezésével kapcsolatos állítólagos törekvéseit erosíti: az MTSZ leszögezi, hogy nem kívánt, nem kíván és nem is fog Ironman versenyt rendezni, de – ahogy azt a WTC-nek is megírta – szívesen segíti és szívesen segítette a budapesti Ironman versenyek megrendezését A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU), melynek az MTSZ is a tagja, és az Ironman liszensz tulajdonos WTC pont a hetekben jelentette be, hogy együttmoködési megállapodást írnak alá az ITU és WTC szabályrendszerének egységesítésérol, mely 2018-tól lép életbe és a nemzeti szövetségek fennhatósága alá rendeli a mindenkori Ironman versenyeket.

Azt az állítást pedig határozottan visszautasítjuk, hogy az MTSZ ellehetetleníti Kropkó Pétert. Egyrészt az MTSZ segít minden szervezonek, aki Ironmant akar rendezni, mint ahogy nem jöhetett volna Budapestre az Ironman 2014-ben, ha nincs a Magyar Triatlon Szövetség. Segítségünk nélkül ez egy jó ötlet maradt volna, egy kezdo versenyszervezo álma. Másrészt nem az MTSZ perelte Kropkó Péter cégét, hanem Kropkó Péter cége perelte a szövetséget. A 9 darab Kropkó Péterék által tett bírósági feljelentésbol 3 esetében már megszületett bíróság döntése elso fokon, kivétel nélkül a szövetség igazának helyt adva. Az MTSZ ellen tett büntetofeljelentés alapján indított rendorségi nyomozás pedig már kiterjedhet az Ironman Budapest 70.3 2016-os verseny szervezoinek büntetojogi felelosségére is, hiszen a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja is fent áll. Sem a rendorségi, sem a bírósági beadványokat nem az MTSZ, hanem a Kropkó csapat szerkesztette.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...