Poór Brigitta második

2016.05.8.Korábbi hírek

 Poór Brigitta második helyen futott be a görög extrém tereptriatlon világkupa futamon

 

Tereptriatlon világbajnokunk, Poór Brigitta ismét az elso helyért szállt harcba a görög XTERRA világkupafutamon, de ezúttal az ezüstéremmel bovítette a gyojteményét.

 

Brigi sokáig vezette a mezonyt, az úszásban és terepkerékpárban is o diktálta a tempót, de terepfutásban végül a cseh olimpikon Helene Erbenova meg tudta elozni egy meredek, hosszú lejton. A magyar versenyzono kis különbséggel érkezett a második helyen a célba.

 

Brigi így mesélt a versenyrol:

 

„A kerékpáros szakasz, gyors, köves, eropálya, míg a futáson több belesétálós, nagyon meredek mászás is volt, a hozzá tartozó erosen technikás lejtovel. Igazán tetszett. Az egész versenyt végig vezettem, azonban a futás végen, a céltól 3km-re befogott a cseh lány. Próbáltam felvenni vele a ritmust, de a lejtokön mindig gyorsabb volt nálam, így 15mp hátránnyal a második helyet sikerült elcsípnem. „

 

Ami pedig a jövot illeti:

„A máltai verseny óta nem találom a formám, valami nem stimmel, erotlen vagyok. Ezt csak tetozte, hogy egy hete sikerült lebetegednem… Nem vagyok igazán boldog, tudom, hogy ennél sokkal több van bennem. Remélem hamar rájövünk, hogy mi okozza ezt az állapotot, mert két hét múlva folytatódik a világkupa sorozat Portugáliában!”

 

XTERRA World Cup Greece, nok

1.Helena Erbenova

2. Poór Brigitta

3. Ladina Buss

4. Louise Fox

5. Morgane Riu

 

A férfiaknál hatalmas csatában a fiatal Roger Serrano diadalmaskodott a többszörös világbajnok és olimpikon Ruben Rutafa elott.

 

A versenyen 23 nemzet versenyzoi álltak rajthoz, több, mint 300 sportoló.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs,

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...