Poór Brigitta győzelemmel kezdte a szezont Máltán, a tereptriatlon világkupán

2017.04.03

Címvédőként és a tavalyi Európa-kupa győztesként állt rajthoz Poór Brigitta a máltai XTERRA tereptriatlon világkupa futamon. Esélyesként és fiatal kora ellenére a sportág rutinos versenyzőjeként aratott győzelmet.

A soproni Poór Brigitta esélyesként állt rajthoz, de a mezőnyben több világbajnok és olimpikon is pályázott az első helyre. A fiatal magyar sportoló rutinosan versenyzett, jó úszás után erős hegyikerékpár tempót diktálva mutatta meg versenytársainak, hogy ez most az ő versenye.

A sífutó olimpikon és téli triatlon világbajnok cseh Helene Erbenova hiába futott nagyon jól (ahogyan az várható is volt tőle), Brigi az úszásban és a kerékpárban akkora előnyt szerzett, hogy így is több, mint három (!) perces előnnyel ért célba, ezzel értékes győzelemmel megnyitva a szezont.

Brigi így nyilatkozott a versenyről:

„A pálya nagyon kemény. Igaz rövidebb, de sokkal technikásabb, mint tavaly. Az emelkedőkön jó vagyok, de a sziklás, meredek lejtőket még nem érzem mindig biztosan. Itt elsősorban a biztonságra fogok törekedni. Futásban sokat fejlődtem, de mindhárom nagy ellenfelem kiváló futásban. Helena sífutó olimpikon, Kathrin tereptriatlon világbajnok, Carina téli triatlon világbajnok – mindent megteszek, hogy harmadszorra is megszerezzem a győzelmet Máltán!”

 

XTERRA Malta 2017

Nők

1. Poór Brigitta HUN 2:25
2. Helena Erbenova CZE 2:28
3. Nicola Walters GBR 2:37

Férfiak

1. Roger Serrano ESP 2:06
2. Maximillain Sasserath GER 2:10
3. Francois Carloni FRA 2:11

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu
Foto: XTERRA