Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20.Korábbi hírek

A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub elit férfi csapata zsinórban harmadszor védte meg címét a klubcsapat országos bajnokság elit kategóriájában, mely egyet jelentett az abszolút elso hellyel. A noi abszolút versenyt a Tiszaújvárosi TK utánpótlás együttese nyerte, az elitben elso, de  kerékpáros bukás miatt hátrányos helyzetbe került klubtársak elott.

Óriási részvételi csúccsal  vette kezdetét május 19-én, szombaton  a XXVII. Tisza Triatlon. Hazánk Tiszaújvárosban, a Termálfürdoben és környékén  megrendezett klubcsapat országos bajnokságára nem kevesebb, mint 139 egység adta le nevezését, ami 15 csapattal több, mint eddig bármikor.

Az utánptólás korosztályos csapatok után a felnottek, majd a szeniorok is megvívták a maguk csatáját. Olimpiai- világ- és Európa-bajnok ökölvívónk, az évek óta a triatlon szerelemeseként is jegyzett Kovács Kokó István ezúttal sem maradt távol egyik kedvenc  versenyhelyszínétol, ezúttal is a Ferencvárosi TC szenior sorát erosítette.

A nap fénypontját az elit kategória képviseloinek csatája jelentette. A tavalyi végeredmény fordított sorrendjében, 2 percenként rajtoló csapatok tagjaira 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítése várt. Az idorendbol adódóan elobb a noi abszolút verseny sorrendje dolt el. Érdekesség, hogy a két junior Európa-bajnokkal, Putnóczki Dorkával és Mátyus Lilivel felálló hazaiak, – igaz utóbbit kerékpáros bukás hátráltatta a még jobb teljesítményben – a dobogó második fokára szorultak az utánpótlás-2 korosztályos klubtársaik, mögé.  A harmadik helyet az Újbuda fiataljai érdemelték ki.

A férfiaknál a Tiszaújváros már az úszásnál jelezte, hogy idén sem szeretnék átadni az elmúlt két évben elnyert aranyat. Az úszást kereken 9 perc alatt teljesítették, de 2 mp-re ott voltak mögöttük a világkupa-gyoztes Vanek Ákos vezette budaörsiek. A középso számban már eldolni látszott az elsoség sorsa, hiszen a középtávú magyar bajnok Hankó Dávid, a junior Európa-bajnok Lehmann Csongor, a felnott magyar bajnok Lehmann Bence és német junior válogatott barátjuk, Frederic Funk 25 mp-es elonyre tett szert a Budaörs és a Tiszakécske elott. A befejezo számban a házigazdák még rátettek egy lapáttal és közel egy perces elonnyel nyerték meg az aranyérmet, zsinórban harmadszor megvédve bajnoki címüket, mely a klub történetének tizenegyedik férfi elit klubcsapat aranya. A Tarnai László vezette Tiszakécske lehajrázta a Budaörsöt.

Az esti eredményhirdetést követoen a rendezo Tiszaújvárosi Triatlon Klub tészta-partyra várta a résztvevoket, akik közül holnap, a XXVII. Triatlon második versenynapján, az egyéni országos ranglista versenyen, a paratriatlon ob-n és a MEFOB  érmekért is verseng majd a 840 (!) tagú mezony.

 

Végeredmény

Noi abszolút: 1. Tiszaújvárosi TK -UP2 (Bóna Kinga, Molnár Sára Kata, Kovács Anna, Tóth Anna, edzok: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:06 óra, 2. Tiszaújvárosi TK – Elit (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára)1:04:13, 3. Equilor Team Újbuda  SE (Petrov Dorottya, Hortváth Karolina, Peszleg Dominika)1:04:56

Férfi abszolút: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hankó Dávid, Frederic Funk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, edzok: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 54:33 perc, 2. Tiszakécske VSE  (Tarnai László, Badar Gergo, Szilágyi Péter) 55:41, 3. Budaörsi TKE (Király András Benedek, Papp tamás, Kovácshegyi Bence, Vanek Ákos, Bujdosó Ferenc Sámuel) 56:08.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...