Madrid után Cagliari előtt

2017.05.31

A küzdelmes madridi hétvége után sincs megállás a Világkupa szezonban. Ezúttal Szardínia szigetének fővárosa, Cagliari látja vendégül a triatlonos elitet.

A brutálisan nehéz madridi világkupa futam után, egy hasonlóan technikás, éppen csak könnyebbnek nevezhető pályán, sprint távon méretteti meg magát a mezőny, melyben hét magyarért is szurkolhatunk.

A női futam vasárnap 10:30-kor rajtol, benne Kovács Zsófia 20-as rajtszámmal, hosszú ausztráliai felkészülését követően előszőr versenyez európai ITU versenyen. Nem lesz könnyű dolga, a 23 nemzet 55 versenyzőjét felvonultató mezőnyben. Ott lesz a rajtnál az idei yokohamai WTS futam 3. helyezettje, Kirsten Kasper (USA), a chengdui világkupa 2. helyét megszerző japán Yuka Sato, a cape towni győztes, brit, Lucy Hall és még megannyi jól felkészült triatlonos hölgy, köztük Sárszegi Noémivel, aki Madridban 36. helyen ért célba és biztos javítani szeretne ezen.

A férfiak 12:30-kor elrajtoló mezőnyéből sem hiányoznak a nagy nevek. Egyes rajtszámmal Henry Schoeman a dél-afrikaiak riói bronzérmese, kettessel a britek riói ezüstérmese, Jonathan Brownlee próbál meg minél több pontot szerezni. Velük és még több mint hatvan társukkal szemben küzd majd meg az öt fős magyar különítmény a helyezésekért. Bicsák Bence U23-as világbajnoki bronzérmesünk, a madridi világkupa 38. helyét feledné, Tóth Tamás olimpikonunk a szezonja összképén szépítene. Tarnai László, Király István és Czigány András pedig a világranglistás helyezését javítana.

Többszörös világbajnok és paralimpikon versenyzőnk Boronkay Péter is világkupa futamon indul hétvégén. A franciaországi Besancon évek óta ad otthont a para világkupa sorozatnak, ahol idén Péter kategóriájában 11 versenyző áll majd rajthoz. Versenyzőnk Yokohamában 4. helyen végzett az idén létrehozott Para WTS- sorozat japán állomásán, ha minden jól alakul egy dobogó is összejöhet számára a hétvégén.

A világ másik felén sem maradunk magyar versenyzők nélkül. Sebők Klaudia, New Taipeiben szerepel pontszerző versenyen, hosszú sérülésből való felépülése után.

Idehaza a Balaton partján lesz kiemelt fontosságú triatlon esemény. Szombaton, Fonyódon Amatőr kupa futam, utánpótlás ranglista verseny és Ifi Eb válogató verseny lesz. A verseny érdekessége, hogy az ifi korosztály a serdülőkkel együtt rajtol el és próbálhatja meg kivívni a jogot a litvániai Európa-bajnokságon való részvételre. Vasárnap néhány kilométerrel nyugatabbra Balatonfenyvesen a Mix Váltó Országos bajnokságon dőlnek majd el a helyezések.

Lehmann Csongor világbajnoki ezüstérmes

2019.09.03.

Jól szerepeltek a magyar versenyzők a lausanne-i Triatlon Világbajnokságon, ismét éremmel térhetett haza a válogatott.

Olimpiai tesztverseny, Tokió

2019.08.16.

Izgalmas versenyeket hozott a Tokiói Olimpiai tesztversenyei. Bicsák Bence révén pedig egy hetedik helynek is örülhettünk ...

Megkezdődött a Paralimpiai kvalifikáció

2019.07.16.

Lezajlott a magyar paratriatlon csapat számára az első paralimpiai kvalifikációs világkupa.