Madrid után Cagliari előtt

2017.05.31

A küzdelmes madridi hétvége után sincs megállás a Világkupa szezonban. Ezúttal Szardínia szigetének fővárosa, Cagliari látja vendégül a triatlonos elitet.

A brutálisan nehéz madridi világkupa futam után, egy hasonlóan technikás, éppen csak könnyebbnek nevezhető pályán, sprint távon méretteti meg magát a mezőny, melyben hét magyarért is szurkolhatunk.

A női futam vasárnap 10:30-kor rajtol, benne Kovács Zsófia 20-as rajtszámmal, hosszú ausztráliai felkészülését követően előszőr versenyez európai ITU versenyen. Nem lesz könnyű dolga, a 23 nemzet 55 versenyzőjét felvonultató mezőnyben. Ott lesz a rajtnál az idei yokohamai WTS futam 3. helyezettje, Kirsten Kasper (USA), a chengdui világkupa 2. helyét megszerző japán Yuka Sato, a cape towni győztes, brit, Lucy Hall és még megannyi jól felkészült triatlonos hölgy, köztük Sárszegi Noémivel, aki Madridban 36. helyen ért célba és biztos javítani szeretne ezen.

A férfiak 12:30-kor elrajtoló mezőnyéből sem hiányoznak a nagy nevek. Egyes rajtszámmal Henry Schoeman a dél-afrikaiak riói bronzérmese, kettessel a britek riói ezüstérmese, Jonathan Brownlee próbál meg minél több pontot szerezni. Velük és még több mint hatvan társukkal szemben küzd majd meg az öt fős magyar különítmény a helyezésekért. Bicsák Bence U23-as világbajnoki bronzérmesünk, a madridi világkupa 38. helyét feledné, Tóth Tamás olimpikonunk a szezonja összképén szépítene. Tarnai László, Király István és Czigány András pedig a világranglistás helyezését javítana.

Többszörös világbajnok és paralimpikon versenyzőnk Boronkay Péter is világkupa futamon indul hétvégén. A franciaországi Besancon évek óta ad otthont a para világkupa sorozatnak, ahol idén Péter kategóriájában 11 versenyző áll majd rajthoz. Versenyzőnk Yokohamában 4. helyen végzett az idén létrehozott Para WTS- sorozat japán állomásán, ha minden jól alakul egy dobogó is összejöhet számára a hétvégén.

A világ másik felén sem maradunk magyar versenyzők nélkül. Sebők Klaudia, New Taipeiben szerepel pontszerző versenyen, hosszú sérülésből való felépülése után.

Idehaza a Balaton partján lesz kiemelt fontosságú triatlon esemény. Szombaton, Fonyódon Amatőr kupa futam, utánpótlás ranglista verseny és Ifi Eb válogató verseny lesz. A verseny érdekessége, hogy az ifi korosztály a serdülőkkel együtt rajtol el és próbálhatja meg kivívni a jogot a litvániai Európa-bajnokságon való részvételre. Vasárnap néhány kilométerrel nyugatabbra Balatonfenyvesen a Mix Váltó Országos bajnokságon dőlnek majd el a helyezések.

Ismét dobogón a legjobb magyar juniorok

2017.10.11.

Lehmann Csongor első, Soós Gergő harmadik a junior Európa kupa sorozat összetett versenyében

Egerben újra triatlon szakedzői képzés indulhat

2017.09.27.

Az Eszterházy Károly Egyetem és az MTSZ együttműködési szerződést kötött

Boronkay Péter kulcsszereplő az egészséges jövőkép kialakításában

2017.09.26.

Komplex programmal segítik a diákokat az egészséges jövőkép kialakítására