Indul az Európa-kupa szezon

2017.03.25

U23-as világbajnoki bronzérmesünk, Bicsák Bence idei szezonját a las palmasi Európa kupával kezdi hazai idő szerint vasárnap délután 14:30-kor. Bence idén már másodszor látogat a Kanári-szigetekre, hiszen február elején két hetet edzőtáborozott itt, hasonlóan klubtársához Sárszegi Noémihez, aki szintén ott lesz a rajtvonalnál, ő ugyan egy kicsit korábban, hazai idő szerint 11:45-kor.

Az év első versenyét mindig nagy várakozás előzi meg mind a versenyzők, mind a szakemberek részéről. Versenyzőink márciusban Cipruson élezték tovább a formát, de a kora tavaszi versenyzés még így is szokatlan lehet számukra. A harmadik magyar induló, Sántosi Gréta Franciaországban készül évek óta és az elmúlt szezonokban leginkább a mostanihoz hasonló kontinentális kupákon próbált meg minél jobb helyezést elérni.

A hölgyek mezőnyében a legnagyobb esélyes Lucy Hall(GBR), aki az idei első világkupát Dél-Afrikában győzelemmel zárta éppen az itt is kettes rajtszámmal induló honfitásrsa, Jessica Learmonth előtt. Rajtuk kívül több olasz és spanyol versenyző is beleszólhat az érmek elosztásába. Lányainktól szép eredmény lenne a legjobb tíz között végezni, Gréta 15-ös, Noémi 16-os rajtszámmal indul majd.

Bence az előkellő 6-os rajtszámot kapta a meglehetősen kiegyensúlyozott mezőnyben, ahol szinte bárki odaérhet a dobogóra. Nem lenne meglepő, ha a PSN Zrt. VB bronzérmes versenyzője is a dobogón vagy annak közelében végezne. A győzelemre legesélyesebb versenyző talán az azeriek olimpiát is megjárt versenyzője Rostislav Pevtsov, de indul a britek Európa játékok győztes versenyzője Gordon Benson is. A hazai pályán versenyző spanyolokat felsorolni is nehéz,közülük többen is végeztek már EK dobogón.

Teljes rajtlisták: www.triathlon.org

Hajrá magyarok!

boritóképen: Bicsák Bence(készítette: Hajdú Lili)