Indul az Európa-kupa szezon

2017.03.25.Korábbi hírek

U23-as világbajnoki bronzérmesünk, Bicsák Bence idei szezonját a las palmasi Európa kupával kezdi hazai ido szerint vasárnap délután 14:30-kor. Bence idén már másodszor látogat a Kanári-szigetekre, hiszen február elején két hetet edzotáborozott itt, hasonlóan klubtársához Sárszegi Noémihez, aki szintén ott lesz a rajtvonalnál, o ugyan egy kicsit korábban, hazai ido szerint 11:45-kor.

Az év elso versenyét mindig nagy várakozás elozi meg mind a versenyzok, mind a szakemberek részérol. Versenyzoink márciusban Cipruson élezték tovább a formát, de a kora tavaszi versenyzés még így is szokatlan lehet számukra. A harmadik magyar induló, Sántosi Gréta Franciaországban készül évek óta és az elmúlt szezonokban leginkább a mostanihoz hasonló kontinentális kupákon próbált meg minél jobb helyezést elérni.

A hölgyek mezonyében a legnagyobb esélyes Lucy Hall(GBR), aki az idei elso világkupát Dél-Afrikában gyozelemmel zárta éppen az itt is kettes rajtszámmal induló honfitásrsa, Jessica Learmonth elott. Rajtuk kívül több olasz és spanyol versenyzo is beleszólhat az érmek elosztásába. Lányainktól szép eredmény lenne a legjobb tíz között végezni, Gréta 15-ös, Noémi 16-os rajtszámmal indul majd.

Bence az elokello 6-os rajtszámot kapta a meglehetosen kiegyensúlyozott mezonyben, ahol szinte bárki odaérhet a dobogóra. Nem lenne meglepo, ha a PSN Zrt. VB bronzérmes versenyzoje is a dobogón vagy annak közelében végezne. A gyozelemre legesélyesebb versenyzo talán az azeriek olimpiát is megjárt versenyzoje Rostislav Pevtsov, de indul a britek Európa játékok gyoztes versenyzoje Gordon Benson is. A hazai pályán versenyzo spanyolokat felsorolni is nehéz,közülük többen is végeztek már EK dobogón.

Teljes rajtlisták: www.triathlon.org

Hajrá magyarok!

boritóképen: Bicsák Bence(készítette: Hajdú Lili)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...