Poór Brigitta duplázott a tereptriatlon világkupán, ezúttal Cipruson gyozött

2018.04.23.Korábbi hírek

Poór Brigitta duplázott a tereptriatlon világkupán, ezúttal Cipruson gyozött

 

A ciprusi világkupafutamon Poór Brigitta újabb sikert ért el – a gyozelme azt is jelenti, hogy maga mögé utasította a chilei Barbara Riverost, aki a sportág jelenleg 2. helyen jegyzett versenyzoje!

 

A múlt heti máltai gyozelem után Poór, a Megathlon SE és a Merida Maraton CST versenyzoje hamar regenerálódott, sérüléseibol – hiszen tereptriatlonban azok szinte kötelezoek – gyorsan felépült, így motiváltan és jó eroben állt a rajtvonalhoz. Az úszásnál még nehezebb volt a helyzete, egy kis triatlonos vízi birkózást követoen meg kellett állni a felszerelését megigazítani, így 1:45 perc hátránnyal lépett a partra. De ismét neki kedvezett a terepkerékpáros pálya, a hosszú, meredek és sziklás pályán 18 km után már az élen állt.

A taktika egyszero volt: ilyen ellen eros ellenfelek esetében az elso körben mindent beleadva le kell oket szakítani, lelkileg „megszerezni” a gyozelmet, a második körben pedig tartani az elonyt. Ez most Briginek tökéletesen sikerült!

A chilei Barbara Riveros nemcsak tereptriatlonban, hanem országúton is a legjobbak között van, a riói olimpián 5. helyen ért célba, legendásan gyors és szívós futó. Az angol Nicole Walters fiatal triatlonista tehetség, emellett különlegessége, hogy paratriatlon versenyzok „guide”-jaként, már több olimpiai érmet segített megszerezni.

A magyar bajnok 2:45 perc elonnyel indult a sziklás futópályára, a két üldözo közül a chilei lány elképeszto tempóban indult utána. Az elso futókör végére az elony lecsökkent 1:28-ra, a chilei versenyzo még nagyobb erovel indult a második körre – de a Brigitta kello tapasztalattal és önfegyelemmel rendelkezik ahhoz, hogy nem adta ki kezébol a gyozelmet, a célba végül 0:56p elonnyel érkezett, életének talán legnehezebb és legnagyobb gyozelmét aratva!

 

Eredmények:

1. Poór Brigitta HUN 3:03:41

2. Barbara Riveros CHI 3:04:37

3. Nicole Walters GBR 3:07:48

 

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano aratott  gyozelmet, hasonlóan a legutóbbi máltai versenyhez, itt is végig fej fej mellett küzdve egészen a célvonalig.

 

Távok: 1500m tengeri úszás, 36 km terepkerékpár (1450m szint), 11km terepfutás (280m szint, hosszú tengerparti, mély homokos szakaszokkal).

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...