Bravúros Bragmayer bronz Dél-Afrikából

2018.02.12

Az első szám, hagyományosan jól sikerült Bragmayer Zsanettnek, aki az első méterektől kezdve az élen haladt, a legvégén mindenkit leszakítva 8mp-es előnnyel ülhetett kerékpárra. Itt hamar csatlakozott hozzá a Non Stanford - Vicky Holland páros, és még pár versenyző, akik elviselték a két brit őrült tempóját. Ez utóbbiak száma gyorsan fogyott, hiszen a kerékpár végére már csak 6an maradtak. Nagy örömünkre a maradék négy versenyzőből éppen Zsanett volt az, aki fel tudta venni a ritmust, és rengeteget segített abban, hogy az élsor a futást mintegy perces előnnyel kezdhesse meg.

Ekkor már látszott, hogy nagy baj nem lehet, hiszen Zsani jól mozgott, és az egy perc megnyugtató előnynek számít 5km-en. Ha az eddigi nem lett volna elég meglepő, a futáson még rátett egy lapáttal azzal, hogy kezébe vette az irányítást, és az élre állt, leszakítva azonnal a két brit lányon kívül mindenkit. Vicky Holland volt az, aki erre úgy reagált, hogy beleváltott a tempóba, és faképnél hagyta a Bragmayer – Stanford párost, akik 3km-ig szépen segítették egymást. A legvégére Stanfordban maradt több energia, így övé lett az ezüstérem, megelőzve az örömittas Bragmayert.

A férfiak versenyében minden szem a hazaiak két ászára szegeződött. Az olimpiai 3 helyezett Schoemanra és a negyedik helyezett Murrayre. Mellettük leginkább feltörekvő titánokkal volt tele az 58 fős mezőny, köztük a mi Soós Gergőnkkel, aki élete első világkupáján indult, leginkább azért, mert Zsanett edzőpartnereként ő is részt vett a kéthetes edzőtáborban.

Az úszást Schoeman nyerte, nem sokkal mögötte a 10ik helyen érkezett Soós, aki nagy örömére éppen megelőzte példaképét, Murrayt. Az első boly nagyon hamar kialakult, és ebben Soósnak nem volt még helye. A második nagy bolyban tekert jó ideig, de tapasztalatlansága miatt a technikás pályán végül a harmadik bolyba sorolódott hátra, majd 2015 junior világbajnokával, 2016 U23VB ezüstérmesével, a brazil Messiassal futott együtt. Az élen Murray ellenállhatatlan volt, magabiztosan utasította maga mögé Schoemant, és meglepetés harmadik osztrák Pertl-t. Soós Geri végül 38ik helyen ért célba kiváló futóidővel.

Versenyzőink most visszaállnak az alapozó munkába, és a közeli Stellenbosch-ban folytatja a felkészülést a szezonra.

Női eredménylista

Férfi eredménylista

Lehmann Csongor világbajnoki ezüstérmes

2019.09.03.

Jól szerepeltek a magyar versenyzők a lausanne-i Triatlon Világbajnokságon, ismét éremmel térhetett haza a válogatott.

Olimpiai tesztverseny, Tokió

2019.08.16.

Izgalmas versenyeket hozott a Tokiói Olimpiai tesztversenyei. Bicsák Bence révén pedig egy hetedik helynek is örülhettünk ...

Megkezdődött a Paralimpiai kvalifikáció

2019.07.16.

Lezajlott a magyar paratriatlon csapat számára az első paralimpiai kvalifikációs világkupa.