Terepduatlon OB Pilisszentivánon

2017.09.6.Korábbi hírek

Új helyszínen, Pilisszentivánon rendezték meg a terepduatlon országos bajnokságot, ahol a többszörös tereptriatlon bajnok, Mester Bálint megvédte a bajnoki címét. A hölgyeknél Poór Brigitta hiányában (o ezen a hétvégén az XTERRA dániai futmán állt rajthoz és hozta el az aranyérmet) új bajnokot avattak, a fiatal gyöngyösi sportoló Csiszár Vivien állhatott a dobogó legmagasabb fokára.


Mester Bálint néhány héttel ezelott megnyerte a szlovák tereptriatlon bajokságot, a magyar bajnokságon már bizonyított júniusban, így csak az volt a kérdés, hogy lesz-e olyan, aki meg tudja közelíteni. Erre ketten is kísérletet tettek, a soproni Szalay Dániel egészen közel tudott kerülni Bálinthoz, akárcsak az erdélyi Kovács Szabolcs, aki júliusban szerzett U23 Európa-bajnoki címet.

Bálint végül az elso helyen ért célba, bizonyítva, hogy ezen a pályán is o a legjobb.

A hölgyeknél Csiszár Vivien kiváló futással hívta fel magára a figyelmet, kerékpáron csak a nyíregyházi Gaál Izabella tartotta vele a tempót, de a gyöngyösi sportoló a végén a teljes mezony 7. legjobb futóidejével nagy elonnyel érkezett a célba.

 

Ismét nagy megtiszteltetés volt az eseménynek, hogy Szebeni Endre és Fröchlich Henrik a 70-74 év közöttiek korosztályos versenyében rajthoz álltak és komoly versenyt vívtak.

A fiatalok versenyében idén kevesen indultak, hiszen az elozo egész estés eso sok versenyzot elriasztott. A jelenlévo 6-12 éves gyerekek azonban nagyon jól érezték magukat és hatalmas csatákat vívtak a nehéz, de szinte teljesen száraz pályán. Ezúttal is több család teljesítette a versenyt jellemzoen úgy, hogy a gyerekek a délelotti futamban, a hölgyek a déli rövid távon, a férfiak a délutáni hosszabb távon álltak rajthoz.


Forrás: terepsport.hu

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...