Poór Világkupa gyozelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.Korábbi hírek

A tereptriatlonistáknál folytatódott a sikersorozat – Poór Brigtta kiélezett küzdelemben megnyerte a svájci világkupafutamot, Mester Bálint kiemelkedo teljesítménnyel ismét országos bajnok lett Kaposváron.

A svájci tereptriatlon versenyen Poór Brigitta taktikusan versenyzett, a pálya jellege miatt jól kellett beosztania az erejét. A vízbol az angol Nicole Walters után jött ki közel 1 perc hátránnyal, de hamar felzárkózott és tartalékolta az erejét a második körre. Ott már o diktálta a tempót, a futásra kis elonnyel ment ki és folyamatosan növelve azt végül közel 2 perc elonnyel ért célba. A férfiaknál a francia Arthur Forissier gyozött.

Eredmények:

1. Poór Brigitta (HUN)

2. Nicole Walters (GBR)

3. Carina Wasle (AUT)

4. Helena Erbenova-Karaskova (CZE)

5. Loanne Duvoisin (FRA)

A magyar országos bajnokságon, amelyet Kaposvár mellett a Deseda tónál rendeztek meg Mester Bálint fölényes gyozelmet aratott. A gyakran viharos szélben megrendezett versenyen Tóth Zsófia szerezte meg a a bajnoki címet.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: terepsport.hu

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...