Egerben újra triatlon szakedzoi képzés indulhat

2017.09.27.Korábbi hírek

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Triatlon Szövetség együttmoködési szerzodést kötött melynek értelmében tíz év után 2018-ban újra elindulhat a triatlon szakedzoi képzés felsooktatási szinten. 
 

 
A Magyar Triatlon Szövetség képviseletében Szabó Zita fotitkár, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség fotitkára írta alá a hónapok óta elokészített megállapodást a II. Egyetemi Sport Nemzetközi napján. A Magyar Triatlon Szövetség részérol Dr. Szakály Zsolt végezte a megállapodás elokészítését.
 
 
Dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet igazgatója elmondta:
„Tavasszal a Magyar Kézilabda Szövetséggel kötött megállapodás volt az elso fecske, most a tenisz, a tájékozódási futás és a triatlon sportágakkal kötöttünk együttmoködést, melynek fo célja a képzés, alapképzés és továbbképzés is. Számottevo együttmoködést tervezünk kutatás, sportág specifikus empirikus kutatás terén, mely segíti az egyetemi tudományos munkát és a szakágak gyakorlati mindennapjait. A tervek között szerepel közös edzotábor, versenyek és bemutató mérkozés megszervezése.
 
Ezen belül kiemelt szerepet kapnak a fiatalok. A tehetséggondozásban, utánpótlás nevelésben hangsúlyosabban szeretnénk bevinni a sportági tartalmakat a tanárképzésbe, de a szakedzo, a sport- és rekreációs szak képzés is eros együttmoködési lehetoséget nyújt a felek számára.”
 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...