Hétvégi összefoglaló

2016.05.9.Korábbi hírek

Két kontinensen is Világkupa versenyt rendeztek a hétvégén. A magyar versenyzok Európában sprint távon indultak, de sok európai ellenfél inkább a párás és meleg Mexikót választotta a pontvadászatra.

A legfontosabb és legérdekesebb harcot Tóth Tamás vívja pillanatnyilag. A két évig tartó kvalifikációs sorozat elso évét, mintha átaludta volna, legjobb egyéni helyezése egy 17. hely volt Világkupákról. A tavalyi Európa-bajnokság után viszont mintha felébredt volna és hajrába kezdett. Tizedik az Eb-n, 4. Tiszaújvárosban a Világkupán. Cape Townban beállította a legjobb magyar WTS helyezést(11.) és most Cagliariban 13. Folyamatosan a kvóta környékén van és reméljük Yokohamában az utolsó kvalifikációs versenyen meg is szerzi a hon áhított helyet Rióra. Egy biztos, nem lesz könnyo dolga, de ha hozza az elmúlt idoszak formáját akkor a lábában van a kvóta.

Maradjunk a fiúknál. Bicsák Bence második évét tölti az elit mezonyben, így kijelenthetjük, hogy még csak ismerkedik a színvonallal és az ellenfelekkel. Egyenlore az úszáson nem jön ki számára a lépés, de hétvégén megmutatta, hogy egy ilyen kemény kerékpáros pálya után is képes nagyot futni. 16 perces ideje mindössze fél perccel maradt el a legjobb idoktol és ha mindezt helyezésért futhatta volna… Így maradt a 26. hely, ami 37 hellyel lendítette elore a világranglistán.

 

Vanek Ákos 57. helye nem nevezheto sikernek, de az hogy képes 9. helyen kijönni úszásból egy Világkupán, reményteli a jövore nézve. Sajnos hosszas sérülése után a két szárazföldi számban még nem a legjobb a formája.

Tarnai László saját elmondása alapján egy kisebb húzódást szenvedett a verseny alatt, így annak feladására kényszerült. Ószáson Bencével egy bolyban ért partot, de kerékpár közben fájdalmat érzett a lábában. Idén már nyert egy kontinentális kupát és „szárazon” elég jó eredményeket mutatott az év eleji edzotáborokban is, ezért bízhatunk a jó folytatásban.

Cagliari eredménylista

És akkor a hölgyek.

Vanek Margit már szinte biztosan olimpiai kvótás, így leginkább az év fo versenyére való felkészülésre koncentrál. Cagliariban szerzett 18. helye nem a legjobb eredménye, de úszása továbbra is stabil, vagyis van mire építenie a jövoben is.

Cagliari eredménylista nok

Egy kontinenssel lentebb, a marokkói Laracheban tért vissza sérülése után Horváth Gréta. Elmondása szerint szándékosan választott egy könnyebb versenyt, hogy tesztelje a sérülés utáni felépülését. 7. helyezése ebben a mezonyben nem túl eros, és mivel az elsohöz képest 8%-on kívül végzett, sajnos világranglista pontokat sem kapott. A sérülése viszont úgy tonik a múlté, úgyhogy reméljük hamarosan sikeresebb versenyekrol is beszámolhatunk.

Larache eredménylista

Kicsit más mofaj az Xterra, de Poór Brigitta révén itt is sikereknek örülhetünk idonként. Most Görögországban versenyzett világbajnoki harmadik helyezett versenyzonk és ezúttal ezüstérmes helyen végzett. Ezzel megerosítette vezeto helyét az Európa-ranglistán.

nem hivatalos Xterra eredménylista

borítóképen: Tóth Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...