Hétvégén zárul a Riói Olimpia két éves kvalifikációja

2016.05.11.Korábbi hírek

A pillanatnyi állás szerint nagyon úgy tonik, hogy három versenyzonk, már biztosan ott lehet Rióban a triatlonversenyek rajtjánál.

A noknél, Vanek Margit jelenleg 39., Kovács Zsófia 54. helyen áll az olimpiai pontlistán, mely elobbinek a 34., utóbbinak a 44. olimpiai helyet biztosítja. Ez ugyan kis mértékben még változhat a hétvégén, de a lányoknak annyi pontjuk van az utolsó kvótás helyeken lévo versenyzokkel szemben, ami a yokohamai mezony ismeretében nem tonik behozhatónak. Ráadásul a valamivel bizonytalanabb helyen álló Zsófi indul is a versenyen, így jó eséllyel további pontokkal megerosíti majd helyét az listán.

A noi verseny rajtja magyar ido szerint szombat reggel 3:00.

rajtlista

A férfiaknál a Londoni Olimpián nem volt magyar résztvevo. Az már most biztosnak látszik, hogy ez nem így lesz Rióban, mert Faldum Gábor pillanatnyi 28. helye az olimpiai pontlistán éppen a 28. olimpiai helyet adja számára és a jelenleg utolsó kvótás helyen álló kanadai versenyzo 843 pontra van mögötte.

Ahhoz, hogy ne csak egy, hanem rögtön két férfi versenyzonk is kijusson Tóth Tamásnak kell szurkolni, de nagyon.

Jelenleg o az elso aki nincs fent a kvalifikációs listán. Természetesen indul a hétvégén Japánban és többé-kevésbé a saját kezébe veheti a sorsát. Nem untatnék senkit a pontos számokkal, de a lényeg, hogy Tamás legnagyobb közvetlenül elotte álló ellenfelei a kanadai Kyle Jones, az ír Bryan Keane, a portugál Miguel Arraiollos. Azonban oda kell még figyelni a mögötte álló barbadosi Jason Wilsonra is. ok mind ott lesznek Japánban és jó lenne, ha mindenkit megelozne közülük Tamás, ám lehet, hogy még ez sem elég, az is fontos lehet hány hellyel. Igazi fej-fej melletti csata várható és reméljük, hogy a végén mi örülhetünk majd a legjobban. Tomi nem volt rossz formában az elmúlt idoszakban és biztosan mindent megtesz majd, hogy valóra válthassa egyik legnagyobb álmát és megszerezze a kvótát Rióra.

A férfi verseny rajtja magyar ido szerint szombat reggel 6:00.

rajtlista

Borítóképen: Tóth Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...