Évértékelo – Évindító a TVK Mali Triatlon Klubnál

2016.01.15.Korábbi hírek

Sikeres jubileumi szezon reményében

Egy újabb sikeres szezont követoen, jubileumokkal tarkított, eredményes  2016-os idényre készülnek a TVK-Mali Triatlon Klub versenyzoi, szakemberei és rendezoi gárdája. Minderrol a január 9-én, a Tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelocsarnokában megtartott évértékelo-évindító összejövetelen tudhattunk meg részleteket.

Lehmann Tibor klubelnök-vezetodzo üdvözlo szavai után a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai adtak ismert énekszámokból összeállított mosort. Ezt követoen a tavalyi TVK Triatlon Nagyhét történéseit bemutató zenés kisfilmet tekinthettek meg a jelenlevok.   

–         Elsodleges, hogy megtartottuk helyünket a hazai egyesületek elitjében, hiszen a 2013-as megosztott elsoség és a tavalyi elso hely után 2015-ben, minimális különbséggel a második helyen végeztünk az összesített pontversenyben – fogalmazott beszámolójában a klubelnök-vezetoedzo, aki a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is tevékenykedik. – Az utánpótlás-korcsoportos rangsorban viszont nagy pontkülönbséggel végeztünk az élen. Ez azért is fontos, mert  alapvetoen utánpótlás-nevelo klubnak tartjuk magunkat, ahol velem együtt Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence és Filep Csaba veszt még részt a szakmai munkában. Büszkén mondhatom, hogy tavaly egyéniben 15 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérmet gyojtöttünk az országos bajnokságokon, míg csapataink ob-mutatója 14 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérem. A Magyar Olimpiai Bizottság által létrehozott és támogatott Heraklész „Bajnok”-csoportnak, egyben a korosztályos utánpótlás válogatottnak hat versenyzonk a tagja, de az U23-as korcsoportot érinto Heraklész „Csillag”-keretben is képviseltetjük magunkat egy fovel. Az MTSZ a potenciális kvalifikáció megszerzésére esélyesek számára meghirdette a „Tokió 2020” keretet, melybe legfiatalabbként ott lehet Lehmann Bence és Dévay Márk is. Az MTSZ január 8-án megtartott díjátadóján Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor az ifjúságiaknál, Dévay Márk a junioroknál, Dévay Zsombor a serdüloknél, míg Hankó Dávid a középtávú szakág képviselojeként vehette át az „Év sportolója” kitüntetést. 

Jubileumi események

Márkus Balázs, a klub elnökségi tagja az idei rendezvényekrol szólt az egybegyolteknek.

–          2016 a jubileumok éve, melynek májusában rendezhetjük meg a 25. Tisza Triatlont, a már megszokott klubcsapat országos bajnoksággal és paratriatlon ob-val – mondta a Triatlon Nagyhét szervezo bizottságának társelnöke. – A 18. Triatlon Nagyhét – a riói olimpia miatt egy hónappal korábban – júliusban lesz. A sorozat nyitányát az Európai Triatlon Szövetség (ETU) és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) megbízásából általunk rendezendo ifjúsági kontinens-bajnokság jelenti, ahol a sportág történetében eloször lesz egyéni verseny is. Két sportolónk, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor egyaránt dobogóra pályázhat. Az Eb-t az eddigi menetrend szerint követik a tömegsport és kulturális programok, hogy elérkezzünk a második hétvégéhez, amikor is junior Európa-kupát, Magyar Utánpótlás Gálát és fénypontként a 20. ITU Triatlon Világkupát hívhatjuk életre. A jubileumok kapcsán Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének, dr. Fülöp György alpolgármesternek, Lehmann Tibor forendezonek és bátyámnak, Márkus Gergelynek, az ITU sportigazgatójának hathatós közremoködésével még nívósabb kíséroeseményeket tervezünk, több nagyon komoly meglepetéssel.

   A hivatalos program zárófejezetében az egyesület sportolói – korcsoportos bontásban ajándékot vehettek át 2015-ös teljesítményük elismeréseként. A színpadra szólított versenyzok jutalmazásában közremoködött Pogonyi-Simon Edit, az Eötvös József Gimnnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója, dr. Fülöp György, dr. Kucsma János, az MB Barter & Trading SA ügyvezetoje, Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója és Pap Zsolt önkormányzati képviselo.

   Dr. Fülöp György  pohárköszöntojében megemlékezett dr. Márkus Gáborról, a tiszaújvárosi triatlon „atyjáról”, aki áldozatos, akadályokat nem ismero, lelkiismeretes munkájával elobb megteremtette a klubot, majd elindította azt a rendezvénysorozatot, mely világhírt hozott a városnak. Az alpolgármester kihangsúlyozta azt is, hogy a triatlon, a hozzá kapcsolódó események kapcsán olyan közösség épült ki, mely példaértéko lehet más sportágak, más települések számára is. – Tiszaújváros idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, melynek a triatlon rendezvényeken is méltóképpen szeretnénk teret adni – fejezte be rövid köszöntojét dr. Fülöp György. 

 

KÉPALÁ:

A díjazottak egyik csoportja.

(Fotó: Fróna Judit)     

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...