Európa-bajnok a magyar mix váltó csapat

2017.06.21

Az ausztriai Kitzbühel adott otthont az idei rövid távú Triatlon Európa-bajnokságnak, ahol népes csapat képviselte hazánkat.

A péntek a paratriatlonisták versenyeivel kezdődött A szakadó esőben megrendezett versenyen Lévay Petra a hatodik, Boronkay Péter a hetedik helyen végzett a PTS5-ös kategóriában.

A délután már a junior lányokról szólt. Az időnként eleredő esőben, sajnos a magyarok sem úszták meg bukás nélkül. Putnóczki Dorka egy szerencsétlen esés után 24., Mátyus Lili 30., Soós Fanni pedig 39. helyen ért célba.

A napot az elit nők versenye zárta. Kovács Zsófia, riói olimpikonunk kilencedikként lépte át a célvonalat.

A junior fiúk szombat kora délután sorakoztak fel a rajtnál hűvös, szeles, de legalább száraz időjárási körülmények között. A fiatalokra jellemző folyamatosan hatalmas iramban zajló versenyen végül megszületett az első magyar érem is a hétvégén. Lehmann Csongor a dobogó harmadik fokára állhatott fel izgalmas hajrában elmaradva az első kettőtől. A bronzérmes befutó utánNem sokáig pihenhettek a magyar szurkolók, hiszen a hatodik helyen Soós Gergő érkezett, még Arany Attila 43., Papp Tamás 48. lett.

Az elit férfiak mezőnyében két portugál is dobogós helyezést szerzett. Világbajnok bronzérmes sportolónk, Bicsák Bence 37.-ként ért célba élete első felnőtt Európa-bajnokságán.

Az igazi csattanó vasárnap érkezett, az EB utolsó napján. A frissen az olimpiai műsorba került mix váltó versenyben a Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka Lehmann Csongor összeállítású junior magyar csapat Európa-bajnok lett. Versenyzőink ezzel a versenyszám 2009-es bevezetése óta először szereztek aranyat hazánknak. Az alaposan megfiatalított felnőtt csapat – Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Kovács Zsófia, Bicsák Bence – a 9. helyen zárta a versenyt.

Amatőr versenyzőink is szépen szerepeltek az EB-n. Korcsmárosné Víg Rozália 19. (Ag55-59), Kuttor Csaba 3. (Ag40-44), Hadházi Máté 12. (Ag25-29), Dr Czigány Róbert 13. (Ag45-49) helyen végzett a népes mezőnyöket felvonultató korosztályos futamokban.

Japánban is magyar sikernek tapsolhatott a közönség vasárnap. Tóth Tamás a Gamagoriban rendezett Ázsia kupán állt rajthoz és növelte a hétvégén megszerzett aranyaink számát. A tiszaújvárosi világkupához hasonló – elődöntő/döntő rendszerű – versenyen két másodperccel előzte meg a második Copelandet (AUS) és a harmadik Wardot (NZL) is.

Az E.ON támogatásával indul a 2020.évi Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat

2020.06.23.

Július 12-én újraindul az utánpótlás triatlon sportélet: a koronavírus miatti kényszerpihenő után, a hatályos rendelkezések figyelembevételével, ...

Lassan, de újra indul az élet

2020.05.07.

A Magyar Triatlon Szövetség a kényszerű leállás után, hosszú előkészítés után edzéslehetőséget tudott biztosítani legjobb válogatott ...

Amatőr triatlonosaink nemzetközi versenyeken

2020.01.21.

A szép sikereket elérő elit és utánpótlás korú versenyzőinken kívül az amatőr sportolók is szép sikereket ...