Díjátadó Gála és Triatlon Bál

2016.01.12.Korábbi hírek

2016 január 8-án tartotta a Magyar Triatlon Szövetség éves Díjátadó Gáláját és Vacsorával egybekötött Triatlon Bálját, ahol a 2015-ben elért sportolói eredmények jutalmazására került sor.

Dr. Bátorfi Béla elnökúr sajnos elore nem látható okok miatt nem tudott részt venni az eseményen, de ezúton, gratulációját közvetítjük minden díjazott felé. Nagy örömünkre a rendezvényen jóval többen vettek részt, mint amire számítottunk, így azonban sokan kicsinek érezhették a termet. Jövore alkalmasabb helyszínnel készülünk, ám reméljük a nagy résztvevoszám nem rontotta, inkább csak növelte a sportbaráti hangulatot.

Az eseményen képviseltette magát a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Triatlon Szövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság, az IRONMAN 70.3 Budapest, az eXtremeMan, a Balatonman, és a Magyar Egyetemi – Foiskolai Sportszövetség, akiknek köszönjük megtisztelo jelenlétüket.

A díjátadón közel ötszáz résztvevo elott vehették át jutalmaikat a 2015. év Aranyjelvényes sportolói, az I. osztályú sportolók, az Utánpótlás és elit ranglisták helyezettjei, az Amator ranglisták helyezettjei, az Év sportolói, az Aranyokleveles amator triatlonversenyzok valamint az Egyesületi pontverseny díjazottjai. Továbbá Seregély Márta, a Biondo Bike ügyvezeto igazgatója az év Korosztályos Triatlon Országos bajnokait díjazta bajnoki trikókkal.

 

Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség fotitkára így nyilatkozott az átadóról, valamint az elmúlt év eredményeirol:

„Sikeres évet zártunk, mind versenyszám, mind eredmények tekintetében. A Magyar Triatlon Szövetség naptárában 61 versenyt jegyzett 2015-ben és 1988 db érvényes licensz került kiváltásra. Remek eredmények születtek, ennek köszönhetoen 409 díjat oszthattunk ki a gálán.
A sportág népszeroségének növekedését az is mutatja, hogy a Nagyatádi eXtremeMan hosszútávú országos bajnokságon rengetegen indultak és 620-an limitidon belül célba is értek.  
Tiszaújvárosban mind a felnott Világkupán, mind a junior Európa kupa versenyen éremnek tapsolhattunk.
2015-ben eloször adott otthont Budapest a rövidtávú országos bajnokságnak. Az Ironman 70.3 Budapest eseménysorozat méltó keretet adott az eseménynek.

2016 még mozgalmasabbnak ígérkezik. Újra Magyarországon kerül megrendezésre az ORV. A verseny helyszíne a jubiláló Balassagyarmat lesz. Tiszaújvárosban Ifjúsági Európa bajnokság egészíti ki az évek óta megszokott Világkupa és Junior Európa kupa párost. Természetesen Budapesten újra megrendezésre kerül az Ironman 70.3 Budapest verseny és kísérorendezvényei, mely események népes versenyzosereget vonzanak majd a fovárosba. „

 

Az átadót vacsorával egybekötött bál követte, amin több mint 300 tehetséges atléta, barátok és családtagok vettek részt, és ahol 2015 Legjobb hazai versenye is megválasztásra került. A díjat a Keszthely Triathlon zsebelte be a sportolók szavazatai alapján.

A méltán kiérdemelt kupákon, érmeken és okleveleken túl a szerencsések értékes, az MTSZ és a klubok által felajánlott ajándékokat nyerhettek a tombolán. A fonyeremény egy TACX T1930 Watt-méros edzogörgo volt, amit a TVK MALI Triatlon Klub tehetséges, s mi tagadás, szerencsés sportolója vihetett haza.

Ezúton is gratulálunk minden sportolónak, edzonek, sportvezetonek és sikeres új esztendot kívánunk az egész Magyar Triatlon Szövetség nevében.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...