Cipruson extrém körülmények között gyozött Poór Brigitta a tereptriatlon világkupán

2017.04.24.Korábbi hírek

A hétvégi tereptriatlon világkupán a viharos ido miatt az úszást futásra cserélték a szervezok, a magyar bajnok Poór Brigitta így is a legjobbnak bizonyult.

A Cipruson megrendezett versenyen az úszást egy sziklákkal körülvett öbölben rendezték – volna. A viharos szél miatt azonban a szervezok törölték a számot és a sportág hagyományai szerint terepfutással váltották ki. A magyar versenyzo, aki kifejezetten óvatos szokott lenni az ilyen duatlon versenyeken, most nem hagyott idot az versenytársaknak a taktikázásra – hatalmas tempóban 19:58 alatt futotta le az 5 km-es távot, sziklás, technikás terepen, ezzel elsoként váltott a kerékpárra.
Poró Brigitta nem véletlenül az egyik legjobb a magyar hegyikerékpáros mezonyben, a ciprusi pályán, ahol egy 36 km-es távon 1030m szintemelkedést kellett teljesíteni nehéz, technikás pályán folyamatosan növelte elonyét, féltávnál közel 4 perccel vezetett.

A taktikai utasítások szerint tudott tartalékolni a jövo heti görög világkupa futamra, az utolsó 10 km-es futáson ennek ellenére tovább növelte – közel 12 percre – az elonyét.

XTERRA Ciprus 2017

Nok:
1. Poór Brigitta (HUN) 3:02:54
2. Morgane Riou (FRA) 3:13:19
3. Cecila Jessen (SWE) 3:23:15

Férfiak:
1. Yeray Luxem (BEL) 2:32:14
2. Oivind Bjerkseth (NOR) 2:35:15
3. Thomas Kerner (GER) 2:42:04

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...