Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

2017.07.30

Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

 

A Marosvásárhelyen megrendezett kontinens viadalon Boronkay Péter aranyérmet szerzett a paratriatlonisták között. A nehéz és kihívásokkal teli pályán óvatosan versenyzett, hiszen szombaton a tereptriatlon EB-n is rajthoz áll. Mester Bálint az erős elit mezőnyben 8. helyen ért célba.

 

Marosvásárhelyen, a helyi szabadidő és kiránduló központban és a környező erőkben jelölték ki a pályát a helyi szervezők, a tavalyinál gyorsabb, de korántsem könnyebb nyomvonallal.

 

Boronkay óvatosan kezdett, kerékpáron sem adta ki az össze energiáját, de az utolsó terepfutáson megmutatta, hogy mire képes.

 

Mester Bálint az európai elit versenyzők között állt rajthoz, lehetőségeihez képest messze túlteljesítve az elvárásokat. Ráadásul 3 alkalommal kapott büntetőt (alkalmanként 15mp-t), így a 13. helye még jobban elismerésre méltó. Az utolsó terepfutáson a 7. legjobb időt teljesítette.

 

Szombaton és vasárnap a tereptriatloné a főszerep, még erősebb és nagyobb létszámú nemzetközi mezőnnyel. Itt esélyesként áll rajthoz Poór Brigtta is a vasárnapi elit futamban. Bálint és Péter szintén harcba szállnak a helyezésekért.

 

Poór Brigi: "A pálya rendkívül gyors, meg egyelőre nem tudom eldönteni, hogy fekszik e ez most nekem vagy nem. Egy biztos az XTERRA  futamokon egészen más távokhoz és nehezebb pályákhoz vagyunk szokva. Emiatt úgy gondolom nagyon gyors verseny lesz."

 

Mester Bálint: "A futó pálya eleje lejtős, majd 540m kb 15% emelkedéssel utána hullámos, majd 60m siratófal (több mint 20%). Bringa pálya is nehéz, nincs benne pihenő. Van egy kemény emelkedő kb. 800m, majd a végén egy rövid meredek. 4 körben. Gyors és kemény pálya, végig nagyon kell koncentrálni."

 

Szeptember 3-án Mester Bálint csapata, a X2S TEAM szervezi a terepduatlon Országos Bajnokságot.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: ITU / ETU

 

Lehmann Csongor világbajnoki ezüstérmes

2019.09.03.

Jól szerepeltek a magyar versenyzők a lausanne-i Triatlon Világbajnokságon, ismét éremmel térhetett haza a válogatott.

Olimpiai tesztverseny, Tokió

2019.08.16.

Izgalmas versenyeket hozott a Tokiói Olimpiai tesztversenyei. Bicsák Bence révén pedig egy hetedik helynek is örülhettünk ...

Megkezdődött a Paralimpiai kvalifikáció

2019.07.16.

Lezajlott a magyar paratriatlon csapat számára az első paralimpiai kvalifikációs világkupa.