Bicsák Bence 4. hellyel nyitotta az Európa-kupa szezont

2017.03.27

Népes mezőnnyel rajtolt el a 2017. évi európai versenyek sora a Kanári-szigeteken. A férfiak mezőnyében 76 sportoló sorakozott fel, köztük U23-as világbajnoki bronzérmes versenyzőnk, Bicsák Bence. Sportolónk a tavalyi sikeres szezonzárás után, most a felnőttek között is megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele. Két melegégövi edzőtábor és számtalan hóban-fagyban begyűjtött hazai kilométerrel a lábában, magabiztos versenyzéssel a negyedik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. Az úszást követően végig az első bolyban tekert, majd a vezető hármas mögött egy öt főből álló csoportban futott az utolsó körig. Ekkor egy iramváltással hagyta maga mögött társait, úgy hogy a végén már a harmadik helyen futó spanyolnak is hajráznia kellett. A versenyt az egyik nagy esélyes azeri Pevtsov nyerte a svájci Briffod és a spanyol Abuin Ares előtt. Eredményével Bence várhatóan bekerül az ITU pontlista első 100 versenyzője közé.

A hölgyek versenye kettős brit sikerrel zárult. Az első helyen Jessica Learmonth, mögötte Lucy Hall ért célba. Harmadik helyre a hazaiak versenyzője Carmen Gomez Cortes végzett. Versenyzőink közül Sárszegi Noémi a 19. helyen végzett. Nem indult túl jól számára a szezon, már betegen érkezett a verseny helyszínére és ez a teljesítményére is rányomta bélyegét. A másik magyar indulóval – Sántosi Grétával - együtt jött ki a vízből, majd végig a második kerékpáros bolyban tekert. Futásával az első húsz közé küzdötte be magát. Grétának még kevésbé szerencsésen alakultak a dolgok. Rosszullét miatt a kerékpározás során feladni kényszerült a versenyt.

Eredménylisták Las Palmas

Az Európa-kupa szezon április 1.-2.-án folytatódik a portugáliai Quarteirában. A felnőttek között két U23-as korú  versenyzőnk - Dévay Márk és Lehmann Bence - képviseli Magyarországot. A junior EK futamon Arany Attiláért szoríthatunk majd.