Az ETU éves Kongresszusán járt a magyar delegáció

2017.02.20

Az Európai Triatlon Szövetség Rómában tartotta éves Kongresszusát. A rendezvényre az európai szövetségek vezetői érkeztek, így természetesen a magyar triatlonsport képviselői is részt vettek az egynapos rendezvényen.

A hétvégi Kongresszus során megválasztásra kerültek az Elnökségi és Bizottsági tagok is.
Renato Bertrandi teljes támogatottság mellett az elkövetkező négy évben is elnökként irányítja az Európai Szövetséget.
A Technikai Bizottsági tagok választása során Nagy Alpár kapta a legtöbb szavazatot! Alpár az előző négy évben is tevékenykedett a Bizottságban, így nagy bizalommal választották be hat társával együtt az ETU Technikai Bizottságába.

Szabó Zitát, az MTSZ főtitkárát az ETU Elnökségébe, Lipták Tamást, az MTSZ szakmai igazgatóját pedig az ETU Fejlesztési Bizottságába jelölték. Mindketten mindössze egy-egy szavazattal maradtak le a tagságról, ami jól mutatja a magyar triatlonsport fejlődésének elsimerését.

A Kongresszuson szó esett az első ITU Világkonferenciáról is, amely rendezvénynek budapest ad otthont február 24-26 között. Továbbá az MTSZ bemutatta az augusztusban megrendezésre kerülő velencei U23-as Európa Bajnokság promóciós kisfilmjét is.

A Kongresszust követő Gálavacsorán a tiszaújvárosi Ifjúsági Európa Bajnokság és Fesztivál nyerte a 2016. évi legjobb Európai Esemény díját! A díjat Lehmann Tibor, MTSZ Alelnöke, egyben az esemény főszervezője vette át. Lehmann Tibor elmondta, hogy az esemény a 20 éve működő világkupa társrendezvényeként jött létre és a két évtizede töretlen népszerűségű rendezvényről nem lehet beszélni id. Márkus Gábor nevének megemlítése nélkül. Az MTSZ szakmai alelnöke a díj átvételekor Márkus Gergelyt, az ITU Sportigazgatóját is felhívta a színpadra, hiszen az elnyert elismerésnek elengedhetetlen része volt a közös munka és megköszönte a teljes tiszaújvárosi szervezői csapat munkáját.