A XXXIV. szombathelyi Vasi Vasember rövidtávú triatlon OB versenypályájának 2018. évi változásai

2018.06.01

Kedves versenyzők !

Idén 34. alkalommal kerül megrendezésre a szombathelyi Vasi Vasember Triatlon, mely egyben amatőr rövidtávú országos bajnokság is lesz.

A korábbi években megszokotthoz képest idén is módosítottunk egy kicsit a versenypályán és a versenyközponton, hogy minél inkább segítsük a versenyzéseteket.

A kerékpárpálya és a futópálya gyakorlatilag változatlan maradt, a korábban megszokott útvonalon teljesíthetitek ezt a két számot.

A változások a depó elhelyezését és az úszópályát érintik.

A kerékpáros depó idén az uszoda parkolójába kerül, ez által még könnyebben eléritek a kerékpárpálya kiindulópontját és nem füves területen kell tolnotok a bringákat a felszállásig.

Az úszópályán a közlekedés iránya változik meg, idén az óra járásával megegyezően fogtok úszni, ellentétesen a tavalyival. Ugyanúgy kétszer kell megkerülnötök a szigetet, viszont a kiszálló pont máshova kerül, ez által kevesebbet kell futnotok a depóig és a később rajtolókat sem zavarják a még vízben lévő úszók a kiszállással és viszont.

A rajtolás is változik, a mezőnyt a kerékpáros pálya zsúfoltságának csökkentése céljából 3 hullámban indítjuk el. Először a junior és felnőtt férfiak ( 18 - 39 ), 15 perccel később a senior férfiak ( 40 felett ) és az összes váltó, majd újabb 15 perc elteltével az összes nő száll vízbe és kezdi meg a versenyzést.

Bízom benne, hogy a változtatások elnyerik a tetszéseteket, és ismét egy jó színvonalú versennyel örvendeztetnek meg benneteket a rendezők.

A rendezők,a versenybíróság és az MTSZ nevében sérülésmentes felkészülést kívánunk mindenkinek !

Találkozunk bő egy hónap múlva.