A triatloné a foszerep augusztus elso hétvégéjén

2017.08.5.Korábbi hírek

A kontinens legjobb 23 év alatti triatlon versenyzoi egy hétvégére Velencére érkeznek az elso magyarországi U23-as Triatlon Európa-bajnokságra. Az Európa-bajnokság kíséro rendezvénye az Utánpótlás Országos Bajnokság lesz, ahol a legfiatalabb sportolók között dol el, hogy ki lesz a magyar bajnok.

A Velencei-tónál megrendezésre kerülo versenyek a Magyar Triatlon Szövetség foszervezésében, az Emberi Eroforrások Minisztériumának támogatásával valósulnak meg. A szervezés során az MTSZ-nek szoros együttmoködésre volt szüksége Velence Város Önkormányzatával is, hogy minden zökkenomentesen történhessen. Hazánkban igazi különlegességnek számít a hétvégi Európa-bajnokság, hiszen Magyarország idén eloször nyerte el az Európai Triatlon Szövetségtol a rendezvény szervezési jogát. Emellett pedig az MTSZ égisze alatt rendezett versenyek között a 2010-es Triatlon Világbajnokság óta ez az elso nagy nemzetközi esemény az országban.

A csütörtök délelotti sajtótájékoztatónak a TAMA Étterem adott otthont, ahol Szabó Zita, a Szövetség fotitkára elmondta, az MTSZ elnöksége fo feladatának tekinti, hogy minél több nemzetközi eseményt hozzon Magyarországra. Lehmann Tibor, az MTSZ Szakmai alelnöke szerint az U23-as Eb egy jó belépo lehet a nemzetközi porondra, amely a késobbiekben akár egy Világbajnokság szervezését is megalapozhatja.

Az Európa-bajnokságra 26 országból közel 300 külföldi versenyzo és kíséro érkezik. A nyolc magyar fiatal versenyzonek nem lesz könnyo dolga a hétvégén, hiszen a spanyolok, a britek és az oroszok is kemény ellenfélnek számítanak. Azonban az MTSZ fotitkára szerint a velencei versenyen több számban is éremesélyesek a huszonéves sportolóink. A sportág fiatal büszkeségei közül utoljára indul az U23-as korcsoportban Európa-bajnokságon Bragmayer Zsanett, aki a szombati Eb-n az elit noi versenyzok között a hatos rajtszámmal indulhat majd. A férfi mezonyben feltonik Bicsák Bence is, aki 2016-ban az U23 Triatlon Világbajnokságról bronzérmesként, idén nyáron pedig a Tiszaújvárosi Világkupáról aranyérmesként távozott.

A vasárnapi Utánpótlás Országos Bajnokságra több száz magyar versenyzot várnak a szervezok. Különleges lehetoség adódik a 10-16 évesek számára a hétvégi versenyen, hiszen egy nemzetközi színvonalú pályán próbálhatják ki magukat.

A hétvége a mix-váltó Európa-bajnoksággal zárul, amely során a csapatok minden tagjának egyaránt 300 métert kell úsznia, ezután 7.8 kilométert kerékpároznia, végül pedig 1.85 kilométer távolságot kell lefutnia. Szabó Zita úgy véli, a magyar csapatnak nagy esélye van felállni a dobogóra. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy a magyar triatlon versenyzok nagy reményekkel indulhatnak a vegyes váltó számban a tokiói olimpián is.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...