A cél: Párizs II. rész

2023.01.19.Korábbi hírek

szerző: Fonyódi Tamás

fotó: WorldTriathlon, Schmidt M. János

A sikeres olimpiai év után 2022-ben is remekeltek válogatott versenyzőink a nemzetközi porondon:  Junior válogatottunk az Európai Junior Ranglista csúcsán zárt, Junior-U23 Mix-váltónk világbajnoki 4. helyet ért el, a multisport világversenyeken értékes címeket szereztek sportolóink, illetve újra világbajnoki érem került magyar triatlonista nyakába az U23-as Triatlon Világbajnokságon. Az elmúlt évben megkezdődött az olimpiai kvalifikációs időszak, ahol versenyzőink “repülő rajtot” vettek, és a legszűkebb élmezőnyben zárták az évet: négy magyar férfi is a kvalifikációs ranglista legjobb 35 helyének egyikén áll, illetve legerősebb női versenyzőnk is olimpiai indulást érő pozícióban várja a folytatást. A legjobbjaink eredményeit és idei terveit bemutató cikksorozatunkban első körben a jelenleg kvalifikációs helyen álló Olimpiai-A kerettagokkal készült interjúkat tesszük közzé.

Mennyire bírod még 34 évesen ezt az egész hajcihőt, ami a versenyzéssel jár?

 

„Az utazás és a felkészülés az életem része. Inkább azt mondom, hogy a hosszabb pihenő időszak az, ami szokatlan számomra, de tudom, hogy ez fontos és szükséges a következő szezonhoz. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt a triatlon és a magánéletem között, és egyáltalán nem élem meg nehézségként az utazásokat, felkészülést és a versenyzést. Szeretem amit csinálok.”

 

A tested hogy bírja a terhelést? Engedelmeskedik még neked?

 

„Mostanra eljutottam arra a szintre, hogy kezdem egyre jobban megérteni a testem és annak válaszait a terhelésre. Manapság már sokkal jobban odafigyelek ezekre a jelzésekre, de munka tekintetében nincsen számottevő különbség a 10 évvel ezelőttihez képest. A pihenőnapjaimat viszont komolyabban veszem.”

 

Közel 30 éve vagy benne a sportágban. Milyen tervekkel állsz neki a jövő évnek?

 

„A jövő évet illetően, még nincsenek konkrét terveim, főleg azért mert a végleges versenynaptár még nem készült el. A felkészülés szempontjából nagy változásokat nem tervezek. Fel szeretnék készülni arra, hogy ismét egy hosszú és kemény idény vár majd rám.”

 

Látsz-e még magadban fejlődési lehetőséget, és ha igen, milyen téren?

 

„Úgy érzem, hogy van még bennem potenciál, ezért is vágok bele a következő felkészülési időszakba. Kerékpáron és futásban szeretnék még fejlődni. Úgy gondolom, hogy az idei világkupa ezüstérem is azt támasztja alá, hogy van még üzemanyag a tankban.”

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...