Éremeső a hétvégi aquatlon Európa-bajnokságon

2017.05.30

A pozsonyban megrendezett Aquatlon Európa Bajnokságon számos dobogós helyezést zsebeltek be magyar triatlonosaink. 
 
Az elit nők között Bragmayer Zsanett harmadikként, Sebők Klaudia tizenkettedikként ért célba. Abszolút eredményeik mellett korosztályában Zsanettnek sikerült az ezüstérmet megszereznie, Klaudia pedig a 9. helyen végzett. 
Az elit férfiak sorában Dévay Márk az előkelő harmadik helyet foglalta el a dobogón. Czigány András 9., Ruzsás Dávid 19., Zékány-Nagy Patrik 33. lett. 
Márk kettőt feljebb lépve a dobogón, az aranyérmet zsebelte be korosztálya versenyén; ugyanitt Patrik a 16. helyen végzett. 
 
A junior lányoknál a következők szerint alakult a verseny: 7. Ferenczi Nikolett, 8. Laczkó Szabina...11. Rojik Dóra...13. Szegedi Sára.
Nagy örömünkre a magyar junior fiúk egy egész dobogót megtöltöttek: 1. Soós Gergő, 2. Karai Botond, 3. Arany Attila. Őket követte ötödikként Kovács Balázs...12. Jankov Máté...16. Ferencz Ábel...30. Torák Levente.
 
A 16-19 éves fiúk versenyét Dévay Zsombor nyerte, ugyanebben a korosztályban a lányok között Filep Zsanna 8. lett. 
5. helyen végzett Iván Márk a 25-29 évesek kategóriájában, Bán Csaba pedig 15. lett a 45-49 éves férfiak mezőnyében.
 
A pozsonyi aquatlon Európa-bajnokságot követően vasárnap a madridi világkupán is magyaroknak szurkolhattunk. A technikás pályán az éles kanyarok és a szintkülönbség megnehezítette mindenki dolgát. Sárszegi Noémi a 36. helyen végzett, Bicsák Bence 38. lett, Lehmann Bence pedig 54. helyen ért célba élete első világkupa futamán.
Szintén Madridban, a spanyolok Junior EB válogatóján Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is nyert, akik idehaza is a legjobbak voltak.

2020. évi nemzetközi Age Group események és a nevezés menete

2020.01.23.

A 2020. évi amatőr korosztályos a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) égisze alá tartozó versenyekre történő regisztrációt ...

Meghosszabbított javaslati határidő

2020.01.20.

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.
Meghosszabbított határideig, 2020. február 15-ig várják ...