Hétvégi beharangozó

2016.05.5.Korábbi hírek

Elso alkalommal rendez Világkupát Olaszország. A festoi Szardínia szigete, annak is fovárosa – a Rómához hasonlóan hét dombra épült – Cagliari ad otthont az egyik utolsó riói kvalifikációs versenynek. A sprint távú versenyekre vasárnap kerül sor, a nok 10:30-kor, a férfiak 12:30-kor rajtolnak. Az olimpiai kvalifikációban érintett magyar versenyzok közül Vanek Margit és a két hete Cape Townban nagyot meno és ezzel a kvótához nagyon közel kerülo Tóth Tamás áll majd rajthoz. Rajtuk kívül is szoríthatunk még magyarokért, Vanek Ákos, Tarnai László és Bicsák Bence is alig várja, hogy megszólaljon a rajtduda.

Izgalmas verseny várható mind a noknél, mind a férfiaknál. A hölgyek mezonyében Margit ellenfelei között ott lesz a remekül futó Vendula Frintova(CZE), a jól úszó spanyol Carolina Routier és az elnyohetetlen svéd olimpiai ezüstérmes Lisa Norden is. A férfiak sem panaszkodhatnak, mert a múlt heti madridi gyoztes Kristian Blummenfelt(NOR), a francia Aurelien Raphael és David Hauss valamint a hazai színeket képviselo Alessandro Fabian is a gyozelemért fog hajtani.

Mindeközben Mexikóban szintén Világkupát rendeznek a meleg és párás Huatulcoban. Itt magyar versenyzo ugyan nem áll rajthoz, de mivel ez is kvalifikációs verseny így érdekes lesz, hogy kik szereznek pontokat a rövid távon rendezett megmérettetésen.

A larache-i Afrika-kupán Horváth Gréta képviseli a magyar színeket. A Franciaországban készülo versenyzo sérülése után tér vissza a marokkói versenyen.

Xterra világbajnoki bronzérmesünk, Poór Brigitta, Görögországban az XTERRA Greece World Tour Világkupa futamon képviseli hazánkat. Április elején Máltán már nyert egy versenyt Brigi, mellyel vezeti az európai ranglistát. Reméljük versenyzonknek sikerül tovább növelni elonyét az üldözokkel szemben!

Idehaza az utánpótlás számára lesz igazán izgalmas a hétvége. Ettol az évtol egy hétvégén rendezik meg valamennyi Sport XXI. Aquatlon Regionális Döntot, így hat helyszínen(Budapest, Koszeg, Százhalombatta, Balatonboglár, Eger, Hódmezovásárhely) sok-sok újonc, gyermek és serdülo korosztályos versenyzo harcol majd a regionális bajnoki címekért. Újdonság még, hogy a legeredményesebb egyesületek régiónként is különdíjban részesülnek majd.

A helyszínek közül több helyen is lesznek kíséro rendezvények, melyek sportolási lehetoséget biztosítanak majd minden korosztály számára.

bovebb információ

borítóképen: Tóth Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...