Három magyar érem is született az U23 Triatlon Eb-n

2017.08.05

Augusztus 5-én Velence városában rendezte meg a Magyar Triatlon Szövetség az U23-as Triatlon Európa-bajnokságot. A hőség miatt az Európai Triatlon Szövetség orvosi megfontolásból módosította a korábban kitűzött távot, így a fiatalok végül sprint távon versenyeztek. Ennélfogva a férfi és a női mezőny versenyzőinek egyaránt 750 métert kellett úszniuk, 20 kilométert kerékpározniuk és a futam legvégén 5 kilométert kellett futniuk.

A női mezőnyben harmincnyolcan küzdöttek meg egymással, a kábító meleggel és önmagukkal egyaránt. Magyar színekben Bragmayer Zsanett, Sárszegi Noémi és Sebők Klaudia indult. A huszonéves lányok igazán jól szerepeltek és szép eredményekkel zárták az Eb-t. Bragmayer Zsanett 1 óra 2 perc és 14 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, amellyel az ezüstérmet vihette haza. Zsanett két brit lánnyal állhatott a dobogóra, Georgia Taylor-Brown az első helyen végzett, Sian Rainsley pedig a bronzéremmel távozhatott az Európa-bajnokságról. A huszonnégyes rajtszámmal induló Sebők Klaudia igazán jó erőben volt a forró augusztusi napon, így a tizenötödik helyen lépte át a célvonalat. Sárszegi Noémi sajnos a kerékpározás során bukott, így tizenkilencedikként végzett a mezőnyben.

A férfiak is nagyon izgalmas délutánt tudhatnak maguk mögött, hiszen mind a három sportnemben szoros verseny alakult ki a triatlon versenyzők között. Hazánk öt fiatalt indított az ötvenkét fős mezőnyben, Bicsák Bencét, Dévay Márkot, Lehmann Bencét, Király Istvánt és Zékány-Nagy Patrikot, akik közül két magyar sportolónk is felállhatott a dobogóra. A korábban már éremesélyesnek jósolt Bicsák Bence 55 perc és 54 másodperc alatt teljesítette a távot, így huszonnégy másodperccel előbb ért be a célba, mint a svájci Sylvain Fridelance. A harmadik érmet a huszonkét éves Dévay Márk szerezte meg, aki végig nagyon jó formában volt, az úszás során elsőként érkezett a vízből, és igyekezett ezt az előnyt a kerékpáron is megtartani.

A magyar fiatalok kitűnő eredményei egy igazán komoly és erős futamot jósolnak az augusztus 6-i mix-váltó Európa-bajnokságon, ahol a magyarokat Bragmayer Zsanett, Sebők Klaudia, Bicsák Bence és Dévay Márk képviseli majd.


Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.