Harmadszor startolt el az E.ON Utánpótlás Ranglistasorozat

2022.06.05

Az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) által 2020-ban megkezdett együttműködés a 2022-es szezonban is folytatódik. Ennek értelmében az energiacég a harmadik évben is a hat állomásból álló magyar utánpótlás ranglista versenysorozat névadó szponzora. Az első felvonást a június 5-én, vasárnap, a XXXI. Tisza Triatlon keretében megrendezett tiszaújvárosi erőpróba jelentette.

 

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban négyszáznál is több utánpótláskorú triatlonos találkozott, akik ezúttal is méltó módon, színvonalas csatákkal vezették fel a felnőtt és elit kategóriák délutáni küzdelmeit.

Bragmayer Zsanett, a tokiói olimpia 12. helyezett versenyzője, aki szombaton, azonos helyszínen, Team Újbuda élversenyzőjeként aranyérmet nyert a klubcsapat országos bajnokságon, 14 darab egyedi, a különböző versenyeken kapott úszósapkát ajánlott fel, melyet számítógép segítségével sorsoltak ki az utánpótlás indulók között a Tiszaújvárosi Triatlon Klub szervezői.

 

Az E.ON és az MTSZ kiemelt törekvése az élversenyzők hatékony támogatása az olimpiára való sikeres felkészülésben és a triatlonsport jövőjét maghatározó utánpótlásbázis fejlesztése. Az E.ON általi közvetlen és közvetett szponzoráció, valamint az utánpótlásversenyek 2022. évi támogatása nagy mértékben megkönnyíti ezeket a törekvéseket. A sportági szövetség vezetése nagyra értékeli, hogy az E.ON az együttműködés keretében a magyar triatlonsport jövőjét is támogatja, mely látványos fejlődésen ment át az elmúlt három évben. 

A Magyar Triatlon Szövetség célja továbbra is, hogy a triatlon a XXI. századi család sportja legyen, kortól, nemtől függetlenül. Az E.ON támogatása megerősíti ezt a szándékot és extra motivációt nyújt a célok megvalósításához. A globális energiapiacon sikeres nemzetközi hátterű cég és az MTSZ értékrendje megegyezik. Az E.ON-nal közös értékrend legfőbb alapja a környezet védelme, tisztelete, annál is inkább, mert a triatlonosok mind a felkészülés, mind a versenyek során elsősorban a természetben sportolnak.

Az elit mezőny bajai sprint csatája, nemzetközi színvonalon

2022.07.01.

Az előttünk álló hétvégén Magyarország legjobb triatlon versenyzői - köztük öt olimpikonnal és egy U23-as világbajnokkal ...

Zalaegerszegen folytatódott az E.ON Utánpótlás Ranglistasorozat

2022.06.28.

Az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Triatlon Szövetség együttműködésének
keretében rendezett Utánpótlás Ranglistasorozat idei harmadik állomásának
Zalaegerszeg ...