Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

2015.08.4.Korábbi hírek

III. HÍRLEVÉL (2015. augusztus 3., hétfo)                  

Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

 Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda ma este a tiszaújvárosi  17. TVK Triatlon Nagyhét  Inno-Comp Napján a szabadidosport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára.

A délelotti borongós, esos idojárás szerencsére nem tartott ki a kora esti órákig, így a Purple Sunset koncert után, a Hotel Civis Phonix elotti rajthelyhez gyülekezoket már ideális körülmények fogadták.

Péter Attila, a „triatlon magyar hangja” örömmel és tisztelettel üdvözölte a gyülekezok között a tiszaújvárosi önkormányzat képviseloinek népes csoportját, élükön dr. Fülöp György alpolgármesterrel. A nap névadó-támogató cége, az Inno-Comp Kft. hagyományaihoz híven ezúttal is nagy létszámmal képviseltette magát az eseményen.  Jó szokását folytatva, ott volt a mezonyben a cég ügyvezetoje, Torma Péter is. S, hogy mennyire népszero az újvárosi nagy menetelés: a hét névadója, a MOL-csoporthoz tartozó TVK Pálffy Gábor kommunikációs vezetot, míg a másik kiemelt támogató, a Jabil-Circuit Magyarország Kft. Aczél Krisztián ügyvezetot is résztvevok közé „delegálta”. A rendezo TVK-Mali Triatlon Klub sportolói mellett ott volt családjával az aktív pályafutását már jó néhány éve befejezo, korábbi ifjúsági Európa-bajnok Gályász Dániel is. A 2 km-es távot végül is 1215-en teljesítették, megdöntve ezzel a 2014-es 1153 fos részvételi rekordot. 

A teljesítéséért járó, jól megérdemelt tombolaszelvények begyojtése után az érdeklodok újra a Fotérre vették az irányt, ahol elobb a 5 Amper, majd 20 órától a Honeybeast fellépése jelentette a kikapcsolódási lehetoséget.

Bringára fel!

Augusztus 4-én, kedden, az MB Barter Napján,  17 órakor, a KreAktív-színpadon a Sajó Jazz Band kezd. Egy órával késobb, a Hotel Civis Phonix elol a kerékpárosok kezdhetik meg az 5 km-es világkupa-kör teljesítését. A rendezo TVK-Mali Triatlon Klub, az utóbbi évek hagyományainak megfeleloen az ovisoknak külön-futamot kínál, a kicsinyeknek 250 métert kell teljesíteniük.

Némi szusszanás után érdemes lesz átlátogatni a Fotérre, ahol a nagyszínpadon, 19.15 órától Danics Dóra koncertezik. Ugyanitt lép fel 20 órakor az egyre népszerobb Wellhello együttes. A Jambalaya a Kreaktív deszkáin zárja be a napi programot.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...