Faldum Gábornak szurkol egész Baja

2016.08.18.Korábbi hírek

Hosszú Katinkán kívül van még egy bajai Rióban, akire nem csak a Duna-parti város, hanem az egész ország büszke lehet. Faldum Gábort alig néhány óra választja el attól, hogy élete elso olimpiáján felcsendüljön a jól ismert mondat: „On your marks!”

Fiatalon, hét évesen kezdett el triatlonozni, novérei példájára. Az öt testvér és az egész Faldum család nagyon összetartó; mindenben segítik, támogatják egymást, ami sokat jelentett akkor is, mikor Gábor az élsport felé fordult.

2006- és 2007-ben is nyert Junior Európa Kupát, eloször Portorozban aztán Tiszaújvárosban. A svájci Vegyes-váltó Világbajnokságon a hatodik helyet érte el csapatban 2010-ben, a következo évben pedig háromszor is szerepelt top 10-ben a pánamerikai kupasorozaton. A 2014-es szezon nagyon soro volt, tizenhat nagy, nemzetközi versenyen indult, melyek között Világkupa, Európa Bajnokság és Ázsia-kupa egyaránt szerepelt.

A tavalyi év telítve volt emlékezetes pillanatokkal. A Nemzetközi Triatlon Szövetség Világbajnoki sorozatának állomásain  sorra fantasztikus eredményeket ért el: Hamburgban 14., Edmontonban 13., Abu Dhabiban 11. lett! A cozumeli Világkupán ott állt Richard Murray mellett a dobogón fényesen csillogó bronzzal a nyakában, Tiszaújvárosban pedig még egyet feljebb lépett, és a második helyet szerezte meg a Világkupán!

Gábor a Pécsi Tudományegyetemen testnevelo-edzoként végzett, emellett pedig OKJ-s edzoi és masszori képesítése is van.

A rendkívül egyenletes teljesítményének köszönhetoen már tavaly osszel biztossá vált az olimpiai indulása.
Az idei szezon a felkészülésrol szólt, így inkább WTS versenyeken indult és hangolódott az olimpiai távra, valamint ideje nagyrészét edzotáborozással töltötte.

A MOGYI SE versenyzoje év elején, valamint Rió elott is hosszabb idot töltött Costa Ricán, ami remek helyszínnek bizonyult a versenyszimulációk gyakorlásához.
Az elmúlt néhány napot már Rióban töltötte Gábor, ahová Bajai Péter, a MOGYI SE vezetoedzoje, egyben az olimpiai triatloncsapat edzoje is elkísérte.

Faldum Gábor augusztus 18-án a 26-os számmal áll rajthoz a riói Copacabanán!

Sok sikert Gábor

Hajrá Magyarok!

(Fotó: Szabolcsi Miklós)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...