Ergotlon Bajnokság

2016.02.1.Korábbi hírek

Ergotlonnal törik meg a monotóniát

 Folytatva az elmúlt évek hagyományait, február 7-én, vasárnap már hatodik alkalommal rendezi meg az Ergotlon Bajnokságot a TVK-Mali Triatlon Klub. A Tiszaújvárosi Sportcentrumba mintegy 110 sportolót várnak az ország minden részébol, sot Erdélybol is.

 A Nagy Alpár és Lehmann Tibor vezette szervezok célja ezúttal sem más, mint ezzel a speciális felkészülési versennyel megtörni a téli felkészülési idoszak monotóniáját az evezosök, a kajak-kenusok és triatlonosok számára. Az alapító klubelnök, dr. Márkus Gábor által a kezdetekben felkarolt, ma is a TVK-Mali TK támogatását maga mögött tudó eropróbán a gyermek és serdülo korosztály képviseloire 800 méter futás, 4 km kerékpáros „görgozés” és 500 méter ergométerezés vár, míg az ifjúságiak, juniorok, felnottek és szeniorok penzuma 2,8 km, 8 km, 1500 méter. Egy-egy, futamban maximum 10-10 versenyzo méri össze tudását. A verseny a futás kezdetétol az ergométer végéig tart. A gyoztes az, aki az össztávot a legrövidebb ido alatt teljesíti. A profi idomérést ebben az évben is az EvoChip Hungary csapata biztosítja. Az evezos, a  triatlon és az összetett noi és férfi 1-3. helyezett pénzdíjazásra és tárgyjutalomra is számíthatnak. Minden résztvevo emblémázott pólót kap ajándékba.

Bajnokok csatája

– Az eddigi „szereposztás” szerint ezúttal is Wachtler Edit segíti a rendezést evezos részrol, Nagy Csaba pedig elhozza a Concept 2 ergométereket, nélülük nem jöhetne létre ez a verseny – mondta Nagy Alpár foszervezo, aki a triatlon részrol felügyeli a történéseket. – Elértük a 110 körüli versenyzoszámot, minden kategória képviselteti magát a legkisebbektol a szeniorokig, sot lesz váltó-verseny is. Idén ígéretet kaptunk arra, hogy Erdélybol is érkeznek hozzánk sportolók. 2011-tol mindig nevez a Moegyetemi Evezos Club és a Váci Evezos Club, ok hétvégén sem hiányoznak majd, csakúgy, mint a tiszaújvárosi kajak-kenusok.  Jön a többszörös gyoztes, vb-ezüstérmes, többszörös világkupa-gyoztes, a riói olimpiai indulásért küzdo evezos, Galambos Péter, aki két bajnoktársával, Tamás Bencével és Hankó Dáviddal  vívhat látványos csatát. Leadta nevezését dr. Harsányi Zsuzsanna többszörös hosszútávú triatlon magyar bajnok, aki gyermeke születése után elsoként ezt a versenyt iktatja be a naptárába.

Csak elonevezéssel

A korlátozott számú ergométerre és görgore való tekintettel az eseményen csak elonevezéssel lehet indulni, jelentkezési határido: 2016. február 5., péntek,  15:00. Elonevezni az alpar.nagy@triathlon.org  e-mail címen lehet.

További információ kérheto Nagy Alpártól (tel:+36-70-770-0679, e-mai: alpar.nagy@triathlon.org, illetve Wachtler Edittol (telefon:+36-20-532-7259, e-mail:edit.wachtler@uniotech.hu), de a www.ergotlon.hu és a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon is érdemes felkeresni ezzel a céllal.

cikk írója: Szocs István

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...