Elit Országos Bajnokság

2016.06.24.Korábbi hírek

2016-06-24-Lipták Tamás

Jól ismert helyszínen dolnek el a bajnoki címek a hétvégén. Baja immár 11. alkalommal látja vendégül a magyar triatlonos társadalmat egy jó hangulatú, kétnapos versenyen.

Nemenként tizenöt korosztályban és Elit kategóriában is fény derül a magyar bajnokok kilétére a hétvégén.

Az elit kategória noi futamában az elozetes rajtlista alapján, címvédésre készül Bragmayer Zsanett(Uniqa Team), de nem lesz könnyo dolga. Sárszegi Noémi(PSN Zrt) múlt héten 9. helyen végzett az U23-as Eb-n megelozve Zsanettet is, illetve jó néhány ifi és junior korú versenyzo is megpróbálhatja kihasználni, hogy két olimpikonunk – Kovács Zsófia és Vanek Margit – nem lesz ott a rajtnál. A teljesség igénye nélkül, jelen lesz Putnóczki Dorka(Tiszaújvárosi TK), Petrov Dorottya(Uniqa Team), Sebok Klaudia(Dr. Bátorfi-Agria). ok mindannyian korosztályos válogatottak és biztosan nem fogják vissza magukat a hétvégén.

Noi elit és amator rajt 06.25. 16:30

A férfiak versenyében a hazaiak legjobbja, a címvédo Faldum Gábor nem áll rajthoz, ahogy másik olimpikonunk Tóth Tamás sem. Távollétükben a legnagyobb esélyesek a múlt hétvégén Burgaszban 7. és 8. helyen végzett U23-as versenyzok lehetnek. Király István(Mogyi) és Bicsák Bence(PSN. Zrt.) között öt másodperc döntött alig egy hete, most akár fordulhat is a kocka. Versenyükbe leginkább tiszaújvárosi versenyzok szólhatnak bele. Dévay Márk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor mind jól úsznak és akár egy életképes szökést is véghezvihetnek. Soós Gergo(Uniqa Team) a junior Eb-n rossz napot fogott ki, de Fonyódon két hete meggyozo versenyzéssel nyerte az ifi korosztály versenyét, a juniorokat is maga mögé utasítva.

Férfi elit rajt 06.25. 18:15

Férfi amator rajt 06.25. 14:00 és 14:30

A serdülo, ifi és junior korosztályokban szintén fény derül arra, hogy kik képviselhetik Magyarországot az Olimpiai Reménységek Versenyén július közepén Balassagyarmaton.

Egy biztos. Érdemes ellátogatni Bajára a hétvégén, mert izgalmas versenyeket láthatunk majd. Aki esetleg mégsem tud személyesen megjelenni a Magyar Triatlon Szövetség twitter hírfolyamán(www.triatlon.hu) végig követheti a legfontosabb eseményeket.

Borítóképen: Király István, Bicsák Bence, Bragmayer Zsanett, Sárszegi Noémi

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...