Díjátadó Gála & Triatlon Bál a Gömbaulában

2017.01.10

A Magyar Triatlon Szövetség által rendezett éves Díjátadó Gála & Triatlon Bál keretein belül elismerésben részesültek a 2016-os évben kimagasló eredményeket elért triatlonosok. A már hagyományosnak számító gálaest az ELTE Gömbaulában került megrendezésre szombaton délután.

A 2016. évi Triatlon Bálon többek között jelen volt Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség újonnan megválasztott elnöke, Dr. Gyalog Cecília, a Magyar Evezős Szövetség főtitkára, Dr. Zentai László, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektorhelyettese, továbbá Márkus Gergely a Nemzetközi Triatlon Szövetség Sportigazgatója.

A Díjátadó Gálát Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára nyitotta meg, majd Péter Attila, MTSZ Elnökségi tag közreműködésével több száz díjat osztottak ki a hazai triatlonélet kiemelkedő szereplőinek. Aranyjelvényes Sportolók, I. Osztályú Sportolók, az Utánpótlás és Elit Ranglisták Helyezettjei, Amatőr Triatlon és Duatlon Ranglista Helyezettek, az Amatőr Sprint Kupa Helyezettjei, Aranyokleveles sportolók, az Év Sportolói, a Hawaii Triatlon Kupa Helyezettjei, valamint az Egyesületi Pontversenyek Helyezettjei vehették át az eredményeikért járó serlegeket és okleveleket.
A Magyar Triatlon Szövetség az EMMI támogatásával létrehozta edzőképzési programját mely 2016-ban a II. szintre lépett. A II. szintet teljesítő és sikeres vizsgát tett edzők diplomáikat az est során vehették át.

Különdíjban részesült Bicsák Bence, U23 Világbajnokság 3. helyezett, Kovács Zsófia, Európa bajnokság 3. helyezett, valamint a Mix-váltó Európa bajnokság bronzérmes csapat tagjai; Vanek Margit, Kovács Zsófia, Tóth Tamás és Vanek Ákos.

Különösen fontos év volt a tavalyi, hiszen négy triatlonista és egy paratiratlonista képviselte hazánkat a Riói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon. Ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás, Kovács Zsófia és Vanek Margit, olimpikonok, valamint Boronkay Péter, paralimpikon Kovács István, olimpiai és világbajnok ökölvívótól vehették át riói szereplésükért járó különdíjaikat.

A tagszervezetek szavazatai alapján az Év Utánpótlás Edzője díjat Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi TK vezetőedzője vehette át, az Év Edzője díjat pedig Bajai Péter, a MOGYI SE vezetőedzője nyerte el. Az est folyamán a résztvevők lehetőséget kaptak, hogy megszavazzák a 2016-os év Legjobb Versenyét. Az összesített szavazatok alapján Tiszaújváros nyerte el a megtisztelő címet!

A Díjátadót követő Triatlon Bál résztvevőit Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. A volt világbajnok öttusázótól Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke vette át a szót és gratulált a díjazottaknak.

Az éves MTSZ Díjátadó Gála & Triatlon Bál remek alkalom hogy értékeljék és elismerjék a hazai triatlonos társadalom tehetségeit, akikből egyértelműen nincs hiány.
A tavalyi évben elért kiemelkedő sikerek remek útmutatók a jövőre nézve szakemberek és sportolók számára egyaránt.