Díjátadó Gála & Triatlon Bál a Gömbaulában

2017.01.10.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség által rendezett éves Díjátadó Gála & Triatlon Bál keretein belül elismerésben részesültek a 2016-os évben kimagasló eredményeket elért triatlonosok. A már hagyományosnak számító gálaest az ELTE Gömbaulában került megrendezésre szombaton délután.

A 2016. évi Triatlon Bálon többek között jelen volt Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség újonnan megválasztott elnöke, Dr. Gyalog Cecília, a Magyar Evezos Szövetség fotitkára, Dr. Zentai László, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektorhelyettese, továbbá Márkus Gergely a Nemzetközi Triatlon Szövetség Sportigazgatója.

A Díjátadó Gálát Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség fotitkára nyitotta meg, majd Péter Attila, MTSZ Elnökségi tag közremoködésével több száz díjat osztottak ki a hazai triatlonélet kiemelkedo szereploinek. Aranyjelvényes Sportolók, I. Osztályú Sportolók, az Utánpótlás és Elit Ranglisták Helyezettjei, Amator Triatlon és Duatlon Ranglista Helyezettek, az Amator Sprint Kupa Helyezettjei, Aranyokleveles sportolók, az Év Sportolói, a Hawaii Triatlon Kupa Helyezettjei, valamint az Egyesületi Pontversenyek Helyezettjei vehették át az eredményeikért járó serlegeket és okleveleket.
A Magyar Triatlon Szövetség az EMMI támogatásával létrehozta edzoképzési programját mely 2016-ban a II. szintre lépett. A II. szintet teljesíto és sikeres vizsgát tett edzok diplomáikat az est során vehették át.

Különdíjban részesült Bicsák Bence, U23 Világbajnokság 3. helyezett, Kovács Zsófia, Európa bajnokság 3. helyezett, valamint a Mix-váltó Európa bajnokság bronzérmes csapat tagjai; Vanek Margit, Kovács Zsófia, Tóth Tamás és Vanek Ákos.

Különösen fontos év volt a tavalyi, hiszen négy triatlonista és egy paratiratlonista képviselte hazánkat a Riói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon. Ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás, Kovács Zsófia és Vanek Margit, olimpikonok, valamint Boronkay Péter, paralimpikon Kovács István, olimpiai és világbajnok ökölvívótól vehették át riói szereplésükért járó különdíjaikat.

A tagszervezetek szavazatai alapján az Év Utánpótlás Edzoje díjat Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi TK vezetoedzoje vehette át, az Év Edzoje díjat pedig Bajai Péter, a MOGYI SE vezetoedzoje nyerte el. Az est folyamán a résztvevok lehetoséget kaptak, hogy megszavazzák a 2016-os év Legjobb Versenyét. Az összesített szavazatok alapján Tiszaújváros nyerte el a megtisztelo címet!

A Díjátadót követo Triatlon Bál résztvevoit Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért és nemzetközi kapcsolatokért felelos helyettes államtitkár köszöntötte. A volt világbajnok öttusázótól Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke vette át a szót és gratulált a díjazottaknak.

Az éves MTSZ Díjátadó Gála & Triatlon Bál remek alkalom hogy értékeljék és elismerjék a hazai triatlonos társadalom tehetségeit, akikbol egyértelmoen nincs hiány.
A tavalyi évben elért kiemelkedo sikerek remek útmutatók a jövore nézve szakemberek és sportolók számára egyaránt.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...