Büszkék lehetünk magyar lányainkra

2016.08.24.Korábbi hírek

Szombaton délután a triatlonos társadalom jelentos részét nem a nemzeti ünnep hanem az Olimpia hozta lázba. Két magyar is rajtvonalhoz állt és becsületesen átküzdötte magát a méretes hullámokon, „megmászta” azt a bizonyos riói emelkedot és futott a világ legjobb triatlonosai között, amíg célba nem ért az Olimpián.

Kovács Zsófi 02:01:29-es idejével a 24.-ként lépte át a célvonalat, ami tökéletes visszacsatolása volt az utóbbi idoszak kemény munkájának. Zsófi alig egy hetet töltött itthon az elmúlt évben, hiszen minden erejével az olimpiára készülve edzotáborozott.

Vanek Margitra is büszkék lehetünk, ugyanis a versenyt megelozo napokban rosszul volt, teljesen legyengült, ám így is a 45. helyen ért célba 02:06:54-es idovel.

A mezony elejét is érdemes volt figyelni, hiszen hatalmas harc folyt az elso-második illetve harmadik-negyedik helyért. Végül az amerikai Gwen Jorgensen egy nagyon tudatos versenyzést követoen megszerezte az aranyérmet 01:56:16-os idovel, ot követte a svájci Nicola Spirig, majd a harmadik helyet a dobogón a brit Vicky Holland szerezte meg.

Köszönjük a lányoknak a fantasztikus versenyzést és kívánunk még nagyon sok sikert a jövoben!


(Fotó: M. Schmidt János)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...