Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

2017.07.30

Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

 

A Marosvásárhelyen megrendezett kontinens viadalon Boronkay Péter aranyérmet szerzett a paratriatlonisták között. A nehéz és kihívásokkal teli pályán óvatosan versenyzett, hiszen szombaton a tereptriatlon EB-n is rajthoz áll. Mester Bálint az erős elit mezőnyben 8. helyen ért célba.

 

Marosvásárhelyen, a helyi szabadidő és kiránduló központban és a környező erőkben jelölték ki a pályát a helyi szervezők, a tavalyinál gyorsabb, de korántsem könnyebb nyomvonallal.

 

Boronkay óvatosan kezdett, kerékpáron sem adta ki az össze energiáját, de az utolsó terepfutáson megmutatta, hogy mire képes.

 

Mester Bálint az európai elit versenyzők között állt rajthoz, lehetőségeihez képest messze túlteljesítve az elvárásokat. Ráadásul 3 alkalommal kapott büntetőt (alkalmanként 15mp-t), így a 13. helye még jobban elismerésre méltó. Az utolsó terepfutáson a 7. legjobb időt teljesítette.

 

Szombaton és vasárnap a tereptriatloné a főszerep, még erősebb és nagyobb létszámú nemzetközi mezőnnyel. Itt esélyesként áll rajthoz Poór Brigtta is a vasárnapi elit futamban. Bálint és Péter szintén harcba szállnak a helyezésekért.

 

Poór Brigi: "A pálya rendkívül gyors, meg egyelőre nem tudom eldönteni, hogy fekszik e ez most nekem vagy nem. Egy biztos az XTERRA  futamokon egészen más távokhoz és nehezebb pályákhoz vagyunk szokva. Emiatt úgy gondolom nagyon gyors verseny lesz."

 

Mester Bálint: "A futó pálya eleje lejtős, majd 540m kb 15% emelkedéssel utána hullámos, majd 60m siratófal (több mint 20%). Bringa pálya is nehéz, nincs benne pihenő. Van egy kemény emelkedő kb. 800m, majd a végén egy rövid meredek. 4 körben. Gyors és kemény pálya, végig nagyon kell koncentrálni."

 

Szeptember 3-án Mester Bálint csapata, a X2S TEAM szervezi a terepduatlon Országos Bajnokságot.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: ITU / ETU

 

Bravúros Bragmayer bronz Dél-Afrikából

2018.02.12.

Cape Townban rajtolt el a 2018-as világkupa szezon. Mindkét nem küzdelmeiben világsztárok sora állt rajthoz. A ...

Triatlonos jubileum Tiszaújvárosban

2018.01.25.

A Derkovits Kulturális Központ színháztermében január 13-án tartotta meg a Tiszaújvárosi Triatlon Klub megalakulásának negyedszázados jubileumi ...

Boronkay Péter ismét az 'Év Sportolója' díj jelöltjei közt

2017.12.15.

Az M4 sport szerda reggeli műsorában hozták nyilvánosságra a Magyar Sportújságírók Szövetsége által 60. alkalommal kiírt ...