Bicsák Bence 4. hellyel nyitotta az Európa-kupa szezont

2017.03.27.Korábbi hírek

Népes mezonnyel rajtolt el a 2017. évi európai versenyek sora a Kanári-szigeteken. A férfiak mezonyében 76 sportoló sorakozott fel, köztük U23-as világbajnoki bronzérmes versenyzonk, Bicsák Bence. Sportolónk a tavalyi sikeres szezonzárás után, most a felnottek között is megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele. Két melegégövi edzotábor és számtalan hóban-fagyban begyojtött hazai kilométerrel a lábában, magabiztos versenyzéssel a negyedik helyet szerezte meg az eros mezonyben. Az úszást követoen végig az elso bolyban tekert, majd a vezeto hármas mögött egy öt fobol álló csoportban futott az utolsó körig. Ekkor egy iramváltással hagyta maga mögött társait, úgy hogy a végén már a harmadik helyen futó spanyolnak is hajráznia kellett. A versenyt az egyik nagy esélyes azeri Pevtsov nyerte a svájci Briffod és a spanyol Abuin Ares elott. Eredményével Bence várhatóan bekerül az ITU pontlista elso 100 versenyzoje közé.

A hölgyek versenye kettos brit sikerrel zárult. Az elso helyen Jessica Learmonth, mögötte Lucy Hall ért célba. Harmadik helyre a hazaiak versenyzoje Carmen Gomez Cortes végzett. Versenyzoink közül Sárszegi Noémi a 19. helyen végzett. Nem indult túl jól számára a szezon, már betegen érkezett a verseny helyszínére és ez a teljesítményére is rányomta bélyegét. A másik magyar indulóval – Sántosi Grétával – együtt jött ki a vízbol, majd végig a második kerékpáros bolyban tekert. Futásával az elso húsz közé küzdötte be magát. Grétának még kevésbé szerencsésen alakultak a dolgok. Rosszullét miatt a kerékpározás során feladni kényszerült a versenyt.

Eredménylisták Las Palmas

Az Európa-kupa szezon április 1.-2.-án folytatódik a portugáliai Quarteirában. A felnottek között két U23-as korú  versenyzonk – Dévay Márk és Lehmann Bence – képviseli Magyarországot. A junior EK futamon Arany Attiláért szoríthatunk majd.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...