Az E.ON támogatásával indul a 2020.évi Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat

2020.06.23

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) a kényszerű, sportéletet is jelentősen érintő koronavírus-járvány miatti leállás után, hosszú előkészítést követően májustól edzéslehetőséget biztosított a legjobb válogatott versenyzők számára Balatonbogláron. A helyszínen mind az úszás, mind az egyéb szabadtéri edzések feltételei, valamint az optimális szállás és ellátási körülmények is biztosítottak voltak. Ez a tábor jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a sportolók legjobb formájukat hozva tudjanak majd indulni az elkövetkezendő hazai és nemzetközi versenyeken. A szinten tartó egyéni edzések után már minden egyesületben elkezdték a közös tréningeket, így a remények szerint - a mindenkori szabályozások betartása mellett - lassan valamennyi korosztály számára visszatérhet a régi gyakorlat.

Az E.ON a Magyar Triatlon Szövetség idei öt utánpótlás ranglista versenyének és az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó főszponzoraként járul hozzá a sportág és a fiatal versenyzők sikereihez, fejlődéséhez. A július 12-én, Zalaegerszegen induló széria a gyermek (2007-2008-as születésűek), serdülő (2005-2006), ifjúsági (2003-2004) és junior (2000-2001) korcsoport képviselőinek kínál nívós megmérettetési lehetőséget. Az utánpótlás versenyzők hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el az aktuális világversenyeken, ami bizakodásra ad okot a következő olimpiák sikeres teljesítéséhez is.

Az E.ON a fiatalok számára kiírt sorozat mellett az idei, online közvetítésben is követhető Elit MIX-váltó VB Válogató, meghívásos versenyének megrendezését is szponzorálja. Idén július 22-én Lengyeltótiban dől majd el, hogy kik képviselhetik hazánkat a vb mix-váltó versenyszámában. Érdekesség, hogy az első triatlon váltó világbajnokságot 2003-ban Tiszaújvárosban rendezték meg, majd ezt továbbfejlesztve hozták létre a mix-váltó kategóriát, mely Tokióban debütálhat a nyári olimpián. A 2-2 férfi és női versenyző egymást váltva teljesít egy-egy minitávot. Ebben a műfajban hazánk rendre jól teljesít, melyet világbajnoki- és Európa-bajnoki bronzérem is bizonyít.

 

Az utánpótlás sorozat támogatásával lehetőség nyílott az versenyek nevezési díjának csökkentésére és egységesítésére a 2020. évi szezonban, ami az egyesületeknek és a szülőknek jelenthet segítséget. Korszerűsödik, szépül és egységes lesz a rendezvények megjelenése, nagyobb élményt, minőségibb versenyzési lehetőséget nyújtva ezzel a “triatlonos család” fiatalabb tagjai számára.

 

Az E.ON által támogatott idei versenyek:

2020.07.12.        Zalaegerszeg, Utánpótlás Ranglista Verseny

2020.07.22.        Lengyeltóti, Elit MIX-váltó VB Válogató

2020.07.25.        Lengyeltóti, Utánpótlás Ranglista Verseny

2020.08.02.        Baja, Utánpótlás Ranglista Verseny

2020.08.22.        Fadd-Dombori, Utánpótlás Országos Bajnokság (OB)

2020.09.06.        Tisza Triatlon, Utánpótlás Ranglista Verseny

 

A versenyekről aktuális információk találhatók a Magyar Triatlon Szövetség honlapján (http://triatlon.hu/), illetve az esemény Facebook és Instagram oldalain is.