2017. évi versenyszervezési pályázat

2016.09.20.Korábbi hírek

Versenyszervezési pályázat

A Magyar Triatlon Szövetség felkéri a versenyszervezoket, hogy 2016. szeptember 27. 24 óráig a mellékelt adatlapon nyújtsák be pályázatukat a következo eseményekre.

Aquatlon:

Sport XXI. Aquatlon OB
Aquatlon Országos Bajnokság

Duatlon:

                Sprint Országos Bajnokság
                Rövidtávú Országos Bajnokság

                Hosszútávú Országos Bajnokság (opcionális)

                Egyetemi és Foiskolai Országos Bajnokság
                Utánpótlás Ranglista Versenyek (2 ranglista verseny szerepel majd a versenyrendszerben)

                Amator Kupa versenyek

Triatlon:

                Sprint Utánpótlás, Elit és Amator Országos Bajnokság
                Rövidtávú Amator Országos Bajnokság
                Középtávú Országos Bajnokság
                Hosszútávú Országos Bajnokság
                Egyetemi és Foiskolai Országos Bajnokság
                Paratriatlon Országos Bajnokság

                Utánpótlás Ranglista Versenyek (4 ranglista szerepel majd a versenyrendszerben)
Amator Kupa Versenyek (összetett, sprint és rövid, illetve hosszútávú ranglista vezetése várható)

Tereptriatlon:

                Tereptriatlon Országos Bajnokság

Terepduatlon:

                Terepduatlon Országos Bajnokság

Csapatversenyek:

                Duatlon Mixváltó Országos Bajnokság
                Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság
                Triatlon Váltó Országos Bajnokság
                Triatlon Mixváltó Országos Bajnokság

Pályázati feltételek

A Magyar Triatlon Szövetség a ranglista versenyek betétfutamaként „AQUAKID” aquatlon verseny (úszás-futás) rendezését írja elo újonc korcsoportok részére. A versenyeken célba érkezok részére az MTSZ biztosítja az egyedi (a sorozat emblémájával ellátott) pólót, illetve a díjazást. A verseny nevezési díja nem haladhatja meg az 1000 Ft-ot.

Az Elnökség maximalizálni kívánja az újonc versenyek nevezési díját 2000 forintban, illetve a gyermek és serdülo nevezési díjakat 3500 forintban, azzal a kiegészítéssel, hogy a helyszíni nevezés maximum 1000 Ft-tal lehet több a fent említett 2000 illetve 3500 Ft-nál.

Az utánpótlás ranglista versenyeken és valamennyi korosztályos országos bajnokságon kötelezo az Evochip idomérés biztosítása. Az MTSZ elorehaladott tárgyalásokat folytat az EvoChippel. A jelenleg kidolgozás alatt álló partneri megállapodás értelmében az EvoChip az utánpótlás ranglista versenyeken, illetve az országos bajnokságokon nyújtott szolgáltatásokból  10-20 %-os árengedményt biztosít.

Felhívjuk a versenyszervezok figyelmét, hogy a ranglista verseny rendezésére jelentkezo helyszínek között az elbírálás során elsobbséget élveznek azok, ahol csapat-, váltó-, vagy mixváltó OB-t is meg kívánják rendezni.

Az országos bajnokságokon a versenyzoi létszám maximum nem lehet kevesebb, mint az adott táv elozo három évének legnépesebb országos bajnoksága +10%.

Kedvezo döntés esetén az adott országos bajnokságot az eredetileg elfogadott helyszínen és idopontban kell megtartani.

A Magyar Triatlon Szövetség fenntartja a jogot, hogy egyes távokon elegendo pályázó esetén az országos bajnokság „bajnoki sorozat” formájában valósuljon meg.  Adott korosztályoknak egy napon csak egy országos bajnoksága lehet. Egymást követo napokon csak azonos helyszínen és elso napon egyéni második napon csapat, vagy csapat-egyéni, illetve csapat-csapat megoszlásban lehet Országos Bajnokságokat rendezni. További szempont, hogy a közép- és hosszútávú OB elott és után elegendo felkészülési ido álljon a versenyzok rendelkezésére.

A MEFOB-ok (Magyar Egyetemi-Foiskolai Országos Bajnokság) rendezésérol mind duatlon, mind triatlon sportágban (tetszoleges távon) a Magyar Egyetemi-Foiskolai Sportszövetség dönt, amire az ottani pályázati rendszerben is jelentkezni kell, várhatóan 2016 végén.

 

Pályázati adatlap versenyszervezéshez

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...