Bravúros Bragmayer bronz Dél-Afrikából

2018.02.12.Korábbi hírek

Az elso szám, hagyományosan jól sikerült Bragmayer Zsanettnek, aki az elso méterektol kezdve az élen haladt, a legvégén mindenkit leszakítva 8mp-es elonnyel ülhetett kerékpárra. Itt hamar csatlakozott hozzá a Non Stanford – Vicky Holland páros, és még pár versenyzo, akik elviselték a két brit orült tempóját. Ez utóbbiak száma gyorsan fogyott, hiszen a kerékpár végére már csak 6an maradtak. Nagy örömünkre a maradék négy versenyzobol éppen Zsanett volt az, aki fel tudta venni a ritmust, és rengeteget segített abban, hogy az élsor a futást mintegy perces elonnyel kezdhesse meg.

Ekkor már látszott, hogy nagy baj nem lehet, hiszen Zsani jól mozgott, és az egy perc megnyugtató elonynek számít 5km-en. Ha az eddigi nem lett volna elég meglepo, a futáson még rátett egy lapáttal azzal, hogy kezébe vette az irányítást, és az élre állt, leszakítva azonnal a két brit lányon kívül mindenkit. Vicky Holland volt az, aki erre úgy reagált, hogy beleváltott a tempóba, és faképnél hagyta a Bragmayer – Stanford párost, akik 3km-ig szépen segítették egymást. A legvégére Stanfordban maradt több energia, így övé lett az ezüstérem, megelozve az örömittas Bragmayert.

A férfiak versenyében minden szem a hazaiak két ászára szegezodött. Az olimpiai 3 helyezett Schoemanra és a negyedik helyezett Murrayre. Mellettük leginkább feltörekvo titánokkal volt tele az 58 fos mezony, köztük a mi Soós Gergonkkel, aki élete elso világkupáján indult, leginkább azért, mert Zsanett edzopartnereként o is részt vett a kéthetes edzotáborban.

Az úszást Schoeman nyerte, nem sokkal mögötte a 10ik helyen érkezett Soós, aki nagy örömére éppen megelozte példaképét, Murrayt. Az elso boly nagyon hamar kialakult, és ebben Soósnak nem volt még helye. A második nagy bolyban tekert jó ideig, de tapasztalatlansága miatt a technikás pályán végül a harmadik bolyba sorolódott hátra, majd 2015 junior világbajnokával, 2016 U23VB ezüstérmesével, a brazil Messiassal futott együtt. Az élen Murray ellenállhatatlan volt, magabiztosan utasította maga mögé Schoemant, és meglepetés harmadik osztrák Pertl-t. Soós Geri végül 38ik helyen ért célba kiváló futóidovel.

Versenyzoink most visszaállnak az alapozó munkába, és a közeli Stellenbosch-ban folytatja a felkészülést a szezonra.

Noi eredménylista

Férfi eredménylista

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...