Utánpótlás OB Velencén

2017.08.7.Korábbi hírek

Augusztus 6-án, vasárnap délelott a magyar triatlonsport legfiatalabbjai versenyeztek egymással Velencén az Utánpótlás Országos Bajnokságon.


Az utánpótláskorúaknak különleges élményben volt része a hétvégén, hiszen egy nemzetközi színvonalú pályán versenyezhettek a velencei OB-n. A 10-16 éves fiatalok munkáját is megnehezítette az idojárás; habár a hoség az U23-as Triatlon Európa-bajnokság szombati napjához képest valamelyest csökkent, az eros széljárás miatt mind a vízben, mind a kerékpárpályán számos nehézséggel kellett szembenézniük a gyerekeknek. A vízben az eros hullámokkal kellett megküzdeniük, a technikás kerékpárpálya pedig újabb kihívások elé állította a fiatal sportolókat.


Az Országos Bajnoskágon egyéniben és csapatban is indulhattak a fiatal triatlon versenyzok. Négy korosztály mutathatta meg tudását az országos megmérettetésen vasárnap. A legkisebbek az  Újonc 1 és Újonc 2 korcsoportban versenyeztek, a néhány évvel idosebb tizenévesek pedig a Gyermek és a Serdülo korosztályból kerültek ki. A sportág legfiatalabbjai hihetetlen erobedobással csinálták végig futamaikat, és fantasztikus eredményeket értek el. A hétvégi megmérettetésen nem csak a helyezés számított, hiszen minden induló dicséretet érdemel a helytállásáért.


Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség Szakmai alelnöke szerint a triatlonban az utánpótlásnevelés egy hosszú folyamat, a sportág jövojéhez elengedhetetlen, hogy sokan ozzék, megszeressék már gyermekkorban. Az MTSZ fontosnak tartja, hogy a legtöbb egyesület gyermekek triatlonedzésével is foglalkozzon, az utánpótlásnevelésre nagy hangsúlyt fektessen, hiszen a mai gyermekekbol lesznek a jövo nagy triatlon reménységei.


A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...