Három magyar érem is született az U23 Triatlon Eb-n

2017.08.5.Korábbi hírek

Augusztus 5-én Velence városában rendezte meg a Magyar Triatlon Szövetség az U23-as Triatlon Európa-bajnokságot. A hoség miatt az Európai Triatlon Szövetség orvosi megfontolásból módosította a korábban kitozött távot, így a fiatalok végül sprint távon versenyeztek. Ennélfogva a férfi és a noi mezony versenyzoinek egyaránt 750 métert kellett úszniuk, 20 kilométert kerékpározniuk és a futam legvégén 5 kilométert kellett futniuk.

A noi mezonyben harmincnyolcan küzdöttek meg egymással, a kábító meleggel és önmagukkal egyaránt. Magyar színekben Bragmayer Zsanett, Sárszegi Noémi és Sebok Klaudia indult. A huszonéves lányok igazán jól szerepeltek és szép eredményekkel zárták az Eb-t. Bragmayer Zsanett 1 óra 2 perc és 14 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, amellyel az ezüstérmet vihette haza. Zsanett két brit lánnyal állhatott a dobogóra, Georgia Taylor-Brown az elso helyen végzett, Sian Rainsley pedig a bronzéremmel távozhatott az Európa-bajnokságról. A huszonnégyes rajtszámmal induló Sebok Klaudia igazán jó eroben volt a forró augusztusi napon, így a tizenötödik helyen lépte át a célvonalat. Sárszegi Noémi sajnos a kerékpározás során bukott, így tizenkilencedikként végzett a mezonyben.

A férfiak is nagyon izgalmas délutánt tudhatnak maguk mögött, hiszen mind a három sportnemben szoros verseny alakult ki a triatlon versenyzok között. Hazánk öt fiatalt indított az ötvenkét fos mezonyben, Bicsák Bencét, Dévay Márkot, Lehmann Bencét, Király Istvánt és Zékány-Nagy Patrikot, akik közül két magyar sportolónk is felállhatott a dobogóra. A korábban már éremesélyesnek jósolt Bicsák Bence 55 perc és 54 másodperc alatt teljesítette a távot, így huszonnégy másodperccel elobb ért be a célba, mint a svájci Sylvain Fridelance. A harmadik érmet a huszonkét éves Dévay Márk szerezte meg, aki végig nagyon jó formában volt, az úszás során elsoként érkezett a vízbol, és igyekezett ezt az elonyt a kerékpáron is megtartani.

A magyar fiatalok kitono eredményei egy igazán komoly és eros futamot jósolnak az augusztus 6-i mix-váltó Európa-bajnokságon, ahol a magyarokat Bragmayer Zsanett, Sebok Klaudia, Bicsák Bence és Dévay Márk képviseli majd.


A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...