Világbajnoki sorozat második állomás – Yokohama

2023.05.13.Korábbi hírek

A szombati napon a Japánban található Yokohama városában folytatódott a világbajnoki sorozat. A pályán esős idő várta a versenyzőket, azonban így is remek eredmények születtek.

A nőknél Bragmayer Zsanett 20. helyezést ért el.
“Igazából örülök az eredménynek, kicsit aggódtam, hogy megfelelően át tudok-e állni a késői érkezés miatt, de mindent összevetve elégedett vagyok. Megéreztem az elmúlt héten kimaradt edzés napokat, de pont emiatt nagyon várom a következő WTCS állomást Cagliariban, hogy ennél jobb helyezést érjek el.” – mondta el Zsani a verseny után.
A férfiaknál Lehmann Csongor remekül kezdte a szezont, hiszen a 9. helyen végzett.
“Az úszás első köre elég kaotikus volt, de a másodikra elég jó pozícióba tudtam kerülni. A kerékpár sem volt sokkal egyszerűbb, mindenki próbált helyezkedni a csúszós kanyarok előtt, de végig jó pozícióban tudtam maradni. A futás első fele a nagyon erős kerékpár miatt nem indult könnyen, de egyre inkább kezdtem magamra találni, ahogy teltek a km-ek. Végül egy jó utolsó körrel befutottam a top 10-be, a 9. helyre. Elégedett vagyok, hiszen ez volt a szezon első WTCS-e nekem.” – mondta el Csongor.
Az esővel a 21. helyet megszerző Bicsák Bencének is meggyűlt a baja.
“Nem fogok most szomorkodni a 21. hely után, attól nem lesz jobb! Szakadó esőben mentünk, örülök, hogy túléltem, egy hete estem el, nagyon nem akartam megint a földre kerülni. Az úszás nem ment jól, hátul jöttem ki, de bringán végre beérett a munka, jó erőben jöttem fel végig, sikerült felérni az elejére. Viszont leszállásnál a vizes cipőbe annyira betapadt a lábam, hogy nem tudtam kiszedni belőle, így cipőstűl futottam be a depóba, 15-20 helyet vesztettem el ezzel a mutatvánnyal, hátul mentem ki futni. Egy ideig jöttem fel, de aztán elkezdtek görcsölni a lábaim, megragadtam a 20. hely környékén. Itt tartok most, dolgozom tovább!” – értékelte a versenyt Bicsák Bence.
A 25. helyen befutó Dévay Márk nem volt teljesen elégedett az elért eredménnyel, azonban voltak pozitívumok is.
“Szerettem volna egy kicsit előrébb végezni, jó lett volna a top 20-at elérni. Ezzel együtt voltak pozitív dolgok, amikből lehet építkezni. A szakadó eső kicsit nehezebbé tette a versenyt, plusz figyelmet igényelt, de ez benne van.” – mondta el Dévay Márk a versenyt követően.
A világbajnoki sorozat következő állomása Cagliari lesz, május 27-én.
Fotó: World Triathlon

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...