Befizetett nevezési díjakkal kapcsolatos elnökségi állásfoglalás

2020.06.2.Korábbi hírek

32/2020. (V. 29.) Elnökségi határozat

 

A kihirdetett veszélyhelyzetre és a rendezvények tilalmára vonatkozó kormányzati intézkedések következtében, az elmaradt versenyek befizetett nevezési díjaival kapcsolatban a Versenyrendezői Bizottság kezdeményezése alapján a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöksége az alábbi ajánlást fogadta el:

Amennyiben az MTSZ versenynaptárában szereplő eseményt az eredeti időpontban – a kialakult járványhelyzet, mint vis maior miatt – megrendezni nem lehet, akkor a versenyrendező és a versenyzők közötti szerződés határozza meg a befizetett nevezési díjak sorsát. Az MTSZ-nek nincs jogi lehetősége a versenyrendező és a versenyző közötti szerződést befolyásolni vagy módosítani. Az eredeti időpont tarthatatlansága esetén az elnökség a végleges törlés helyett javasolja a verseny idei, későbbi időpontban történő megtartását, amennyiben a helyi és szervezési feltételek ezt lehetővé teszik. Azokban az esetekben, ahol a versenyrendező és a versenyző közötti szerződés erre módot ad, az elnökség a szerződő felek figyelmébe ajánlja a Versenyrendezői Bizottság javaslatát (1/2020. (04.27.) VB határozat), hogy a versenyző érvényes nevezését átvihesse a 2020-ra halasztott új időpontra vagy a nevezési díj teljes összegét felhasználhassa 2021-es versenyekre, illetve ha egyik sem felel meg neki, akkor a rendező költségeivel csökkentett nevezési díjat visszakaphassa.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...