18. Triatlon Nagyhét Tiszaújváros 10/1.

2016.07.10

Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás

A  tiszaújvárosi 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét  mai, MOL Napján először, 9 órától  a vendég ukrán sportolók által nemzetközivé avatott  tri-shop.hu  Magyar Utánpótlás Gálát rendezték meg, melyen a gyermek és serdülő ranglista legjobb 16-16 leány és fiú sportolói kaptak versenyzési lehetőséget a délutáni világkupa pályáin és díszletei között.

 A gyermek korcsoportosokra 250 méter úszás, 7,5 km kerékpározás és 2,4 km futás várt. Legelőször a lányok ugrottak be a Dísztó vizébe, ahonnan az  ukrán Babych Oryna és Zarovna Oleksandra jött ki az első két helyen. A magyarok sorát Mándli Zsófia (FTC) vezette ki. A három körös kerékpározásra további négy hazai versenyző Putnóczki Réka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub), Molnár Kata (Vágta TSE), Schuchmann Eszter (UTE-Merida), Rózsa Sarolta (DSC-DSI) csatlakozott az élen haladók csoportjához. A második váltás után Zarovna egyedül állt az élre, nyomában a jól taktikázó Dobi Lilivel (DSC-DSI). A befutás sorrendje változatlan maradt, abszolút értékelésben harmadikként ért célba  Babych, de a szabályok értelmében a Tri-Shop Magyar Utánpótlás Gála kategória győztese Dobi Lili lett.   

Az azonos korú fiúknál Piasetsky  Vladyslav révén szintén ukrán részsikert könyvelhettünk el. 6 másodperc elteltével  indulhatott a depóba Vágási Zoltán  (Tiszaújvárosi TK). A két sportoló a középső versenyszámban összeállt, végig együtt tekertek, körről, körre növelve előnyüket a többiekkel szemben. A harmadik körben Vágási lerázta magáról az ukránt, egyedül depózott és az egyedül ment ki elsőként a futópályára.  Az első körben Zolinak le kellett tölteni egy 10 mp-es büntetést, ám így is sikerült megőriznie vezető pozícióját, egészen a célig.

A serdülő lányoknál az újpesti Rojik Dóra után a tiszaújvárosi Tóth Anna és a csepeli  Horváth Karolina Helga sorrend alakult ki az 500 méteres, két körös úszás után. Az öt körre osztott  12,5 km-es kerékpározás felénél öten megpróbáltak előnyt kicsikarni, ami a második váltásig 20 másodpercet jelentett.  A 3,6 km-es, három körös futáson Horváth Karolina Helga és Peszleg Dominika  (FTC) diktálta a tempót, egészen a célig. A hajrá Horváthnak sikerült jobban, így ő nyert. 

A serdülő fiúk versenyének első számában a martfűi Hornyák Döme  és a budaörsi Oláh Csongor 15 mp-el hamarabb teljesítette az 500 métert, mint vetélytársaik. Ők ketten kerékpározás közben sem szakadtak el egymástól, végig jól együtt dolgoztak,  így a második váltásnál közel egy perces előnnyel tehették le kerékpárjaikat. A futás első kilométerein kiderült, hogy a két szökevény közül Csongor tudott frissebb maradni. A második körben már 40 mp fórral haladt az első helyen, melyet magabiztosan őrzött meg a befutóig. 

Az érmeket és a Tri-Shop által felajánlott ajándékokat Pigniczky Dorottya, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Sport XXI programvezetője és Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) utánpótlás szakágvezetője adta át a kategóriák 1-8. helyezettjeinek.

 

Eredmények

Gyermek kcs., leányok: 1.Dobi Lili (DSC-DSI) 28:28 perc, 2. Molnár Kata (Vágta TSE) 28:37, 3. Soós Dorka (Százhalombattai VUK) 29:17

Gyermek kcs., fiúk:  1. Vágási Zoltán  (Tiszaújvárosi TK) 27:30, 2. Kovács Gyula (DSC-DSI) 27:37, 3. Molnár Róbert (DSC-DSI) 27:40

Serdülő kcs., leányok:  1. Horváth Karolina Helga (Csepel-Dolphins) 44:44, 2. Peszleg Dominika (FTC)44:48, 3. Ferenczi Nikolett (DSC-DSI) 44:59

Serdülő kcs., fiúk: 1. Oláh Csongor (Budaörsi TKE) 41:00, 2. Fekete József (Esztergomi TK) 41:44, 3.

(A részletes eredményeket a www.evochip.hu oldalon lehet megtekinteni.)

 

Online-közvetítés a világkupáról

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) 2016. július 10-én, vasárnap online-közvetítést ad a tiszaújvárosi világkupa versenyről. Az érdeklődők a  https://www.youtube.com/watch?v=b8n8YjhWGWk linken követhetik figyelemmel az eseményeket.

A  18. Triatlon Nagyhét nemzetközi versenyeire a média akkreditáció átvehető a Phőnix Hotel (Bethlen Gábor u.)  földszintjén található „Média”-szobában (a liftnél balra).

 

Szűcs István sajtóreferens

Tel.: 30-7212-403

E-mail: steveszucs@gmail.com ; Honlap: www.tiszatriatlon.hu

Amatőr triatlonosok a korlátozások idején

2020.05.29.

Az edzések és versenyek elmaradása lenne a legnagyobb próbatétel? A triatlonosok mentális erejét és alkalmazkodóképességét is ...

OKJ-S TANFOLYAMOK A TESTNEVELÉSI EGYETEMEN

2020.05.26.

Felkerültek a Testnevelési Egyetem honlapjára a 2020. őszére meghirdetett OKJ-s (sportedző, sportoktató, sportszervező-menedzser) tanfolyamok tájékoztatói illetve ...