Duplázó ORTRI, “trónfosztó” TVK-Mali

A nőknél a címvédő ORTRI, a férfiaknál pedig a korábbi nyolcszoros első TVK-Mali TK “trónfosztó” sikerével ért véget vasárnap, Tiszaújvárosban a Magyar Köztársaság idei klubcsapat országos bajnoksága.

A XVII. Tisza Triatlon keretében megrendezett klubcsapat ob, mely a 2008-as Triatlon Tour első csapatfordulója is volt, a felnőttek közül elsőként a hölgyek kaptak főszerepet. Az úszásban a címvédő oroszlányi trió bizonyult a leggyorsabbnak, 10:03 perces idejükhöz képest a Mogyi SE és az Uniqa-Team Miskolc SE közel egy perccel maradt el ekkor. Kerékpározásban közben az ORTRI, annak ellenére, hogy a lehetséges öt helyet, csak hárman álltak rajthoz, tartani tudta ellenfeleit, méghozzá úgy, hogy közben fokozatosan növelték előnyüket. A dobogó második helyére a középső számban a budaőrsiek jelentkeztek be. A futásban nem történt csoda, Szalay Szandra, Balogh Barbara és Tóth Zsófia magabiztosan megvédte a bajnoki elsőséget. Az ezüst maradt a Vanek Margit vezette Budaőrsi TKE csapatánál, míg a bronz a két nagy visszatérőt, Góg Anikót és Danka Olgát is a soraiban tudó Uniqa-Team Miskolc SE tarsolyába került.

Jövőre meg lehet a tizedik!
A férfiak élmezőnye talán soha nem látott szoros eredményeket produkált az úszásban. A Molnár Ádám által húzott, 8:59 percet teljesítő Budaőrs, a tavalyi bajnok Debrecen és a 2007-es ezüstérmes Tiszaújváros között mindössze egy-egy (!) másodperc volt az eltérés a partot éréskor. A kerékpározás első 10 kilométerénél a TVK-Mali TK öt tagú “vonata” - benne a háromszoros középtávú bajnok, bringa-specialista Benőcs Zoltánnal és a világbajnok Dmitriy Gaag-gal -már 22 mp előnnyel vezette a mezőnyt a rövidtávú bajnok Fecskovics Attila féle DSC-DSI együttese előtt, míg harmadikként Kuttorék, azaz az Uniqa-Team Miskolc haladt. A második depózásnál a tiszaújvárosiak újabb 25 másodpercet tettek rá az előnyre, ami már jelentős volt a befejező futás előtt. 2,5 km-nél a Török-testvérek, Alfréd és Dániel, Gaag segítségével 57 mp-re növelte a különbséget. A “trónfosztó” és a címvédő egység között a célban is megmaradt 37 egység, ami a TVK-Mali TK kilencedik felnőtt csapatbajnoki aranyérmével jelentett egyet. A színvonalra jellemző, hogy a harmadik hely sorsáról mindössze egy (!) másodperc döntött a Budaőrs javára a tavalyi bronzérmes Uniqa-Team Miskolc SE-vel szemben.

Végeredmény:

Nők (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. ORTRI (Szalay Szandra, Balogh Barbara, Tóth Zsófia, edző: Licskó Csaba) 1:02:49 óra, 2. Budaőrsi TKE (Brassay Réka, Vanek Margit, Szántó Nelli, Tyukodi Brigitta, Hisnyay Luca) 1:06:17, 3. Uniqa Team Miskolc SE (dr. Svéd Amelita, Boros Zsófia, Góg Anikó, Danka Olga) 1:07:17.

Férfiak (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. TVK-Mali TK (Török Dániel, Török Alfréd, Dmitriy Gaag, Benőcs Zoltán, Balogh Lőrinc, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibir, Szakály Zsolt) 54:20 perc, 2. DSC-DSI (Lipták Tamás, Pocsai Balázs, Fecskovics Attila, Csortos Imre, Kéki Tamás) 54:57, 3. Budaőrsi TKE (Szilágyi Egon, Molnár Ádám, Vanek Ákos, Hömöstrei Péter, Tóth Tamás) 55:50.