Szalay meglepetés győzelme Kaszón

A somogy-megyei vadászparadicsom volt a helyszíne az idei sprint távú duatlon országos bajnokságnak. Különböző futamokban több mint 500 résztvevő állt rajthoz, őket jó versenyidő és kitűnő rendezés fogadta. Nagy várakozás előzte meg a nők versenyét, ahol az oroszlányi Tóth és Kostyál, a két világbajnoki érmes volt az esélyes. Tóth Zsófi már a futás rajtjánál döntésre akarta vinni a dolgot, az első 5km-es távot végig egyedül futva magabiztos előnnyel fejezte be. Zsófit klubtársa Kostyál Ági, majd fél percre egy üldöző négyes követte, Szalay, Balogh, Horváth és Láposi. Tóth Zsófi a kerékpárt is végig egyedül tekerve 1. Helyen fejezte be, a depóba érték utol az üldözők, akik már Kostyállal kiegészülve öten voltak. Tóth Zsófi így látta belülről a második futást: “elsőnek mentem ki futni, próbáltam megőrizni a helyezésemet, de az egyedüli bringázásban elfáradtam, 1500m nél Szasza robbantott, és nem tudtam tartani vele a tempót. Utólag átgondolva a versenyt ugyanígy csinálnám, de arra nem számítottam hogy Szasza ennyire jó lesz a második futásban.” A győztes így látta a versenyt: “a futás elején kiszakadtam Tozsóéktól és egy négyes bolyba futottam végig, amely bolyt én irányítottam. A depóban az Ágit utolértük, öten kezdtük a biciklizést, összedolgoztunk, és fokozatosan mentünk fel a Tozsóra. Utolsó körben majdnem utolértük, a futást majdnem együtt kezdtük meg. A futás 200méterénél utolértem Tozsót, előzgettük egymást. A mai nap éreztem a lehetőséget h meg tudom verni, 1500mnél iramot váltottam és Tozsó leszakadt. Már a fordító előtt biztos voltam hogy győzök. Hiszen Zsófi és Ágit is már nagyon régen vetem meg. Ez a győzelem erőt és önbizalmat ad a további sikeres fojtatáshoz.

Pocsai megvédte bajnoki címét Kaszón

A szakemberek nagy csatát vártak a férfiak küzdelmében, a sprinttávú Országos Bajnokságon és nem csalódtak. A rajt után a tavalyi bajnok, Pocsai Balázs állt az élre, őt Fecskovics Attila követte. 2,5 km-nél a múlt heti rövidtávú OB. győztes Török Dani az élre állt és leszakította a mezőnyt. Egyedül kezdte meg a kerékpározást, őt Pocsai Bajai, Faldum Gábor, és Szűcs Ákos követte. Ezt a bolyt 4 km-nél a Fecskovics Attila által vezette csapat utólérte, és a 12-es boly jól együttdolgozva Török Dániel üldözéséhez kezdett. Munkájuk sikerrel járt 12 km körül utolérték Danit, és ezt követően a tempót kissé visszavéve a 13-as boly együtt tekerte le a táv maradék kilométereit. A második futást Bajai Péter és Török Dániel kezdte meg az élen, Pocsai Balázs kerékpárcipőt viselt -a többiek Tomson pedáljával ellentétben-, igy kissé lemaradva kezdte a futást.

Így látta Pocsai Balázs a versenyt:
“Általában az év eleji 2. versenyem nem jól szokott sikerülni, ez volt Orfű. A heti edzésmunka alapján éreztem magamban az erőt, hogy címvédőhöz méltó eredményt érjek el Kaszóban. Az első futásnál egy erősebb tempót kezdtem, meglepett hogy Dani még ezt fokozni tudta. “

Török Dani ezt úgy látta: “ nem akartam az elején belekezdeni, 2,5 km-nél éreztem magamban az erőt, hogy iramot váltsak. Meglepett, hogy nem jöttek utánam a többiek. Első helyen kezdtem a kerékpározást, itt megpróbáltam az elmúlt héthez hasonlóan elmenni a mezőnytől, de a lábaimban még éreztem az elmúlt versenyt, és nem tudtam sem a kerékpáron sem a második futáson olyan teljesítményt nyújtani ami győzelmet eredményezett volna.”

Pocsai Balázs:
“Kerékpáron eleinte azt hittem nem érjük utol Danit, de a bolyom nagyon jól összedolgozott, így sikerült feltekerni Danira. Utolsó futásra kis hátránnyal mentem ki, mert cipőt kellett váltanom, - amit utólag nem bántam meg. Futás során fokozatosan közeledtem az élen futókra, 800 méternél utolértem Török Danit, Bajai Pétert, és Szűcs Ákos. Ezzel a lendülettel elfutottam mellettük, és ők nem tudtak követni. Így megalapoztam, hogy ne kelljen sprintelni a végén.
Legközelebb Brno-ban állok rajthoz az Európa Kupán. Már nagyon várom a triatlon versenyeket.”

Török Dani:
“Én is már várom a triatlonversenyket. Legközelebb Franciaországban egy Grad Prix versenyen állok rajthoz Bajaival.”