Triatlon Tour férfi verseny: Pocsai Balázs sikere

Tiszaújváros, 2007. június 3., vasárnap (MTI) - Pocsai Balázs nyerte a tavaly életre hívott Triatlon Tour-sorozat idei második, tiszaújvárosi állomásának sprinttávú egyéni versenyét.

    A versenyzők, no és persze a szurkolók legnagyobb örömére az időjárás szöges ellentéte volt a szombatinak, hiszen a szakadó esőt felváltotta a tűző napsütés, ami jelentősen csökkentette a bukások veszélyét, egyben lehetőséget kínált fürdőzésre, s igazi, hamisítatlan triatlon-hangulatra.

    A 750 méteres úszás ezúttal semmiről sem döntött, hiszen a mezőny nagy része tulajdonképpen egyszerre hagyta el a Termálstrand 50 méteres medencéjét. A 20 km-es kerékpározás során azonban többen már nem bírták a legjobbak tempóját, így egy nyolcfős boly maradt az élen, amelynek például nem volt már tagja a tavaly győztes Vanek Ákos, ugyanakkor ott volt favoritok közül, Lipták Tamás, Kuttor Csaba, Pocsai Balázs és Török Dániel. Magyar viszonylatban rettentő erős tempót diktáltak az élen haladók, volt szökési kísérlet is Kuttor részéről, de próbálkozását nem koronázta siker.

    Az 5 km-es futás óriási versenyt ígért, azonban végül párharccá redukálódott, ugyanis Pocsai és Kuttor már a táv felére elszakadt többi riválistól. A győzelmet hatalmas, hosszú sprintjének köszönhetően a debreceni versenyző szerezte meg Kuttor előtt, míg a harmadik helyre az olasz Alberto Casadei futott be.

    "Magamhoz képest jól úsztam, s ezzel tettem le a győzelem alapját, hiszen így az első bolyban kerekezhettem. Bringán eszméletlen erős pályát mentünk  mind a nyolcan, de szerencsére maradt erőm a futásra. Csabával hamar elszakadtunk és komoly taktikai harcot vívtunk. Ő egy rövid, de annál erősebb hajrában bízott, míg én úgy éreztem, hosszú hajrával nyerhetek. Számításom bevált, s ennek nagyon örülök" - mondta a boldog győztes.

    Kuttor sem volt csalódott, mert mind megjegyezte, erre számított, neki jobban fekszik az olimpiai táv, mint a sprintverseny, de azért kissé bosszantja, hogy mindig van valaki, aki lefutja, s ezért itthon rendre csak a második hely jut neki, noha nemzetközileg szinte kivétel nélkül ő szerepel a legjobban.

Eredmények:
1. Pocsai Balázs (Debreceni Sportcentrum) 58:38 p
2. Kuttor Csaba (Uniqa Team Miskolc) 58:47
3. Alberto Casadei (olasz, Uniqa Team Miskolc) 59:12

 
Triatlon Tour női verseny: Koch Renáta megismételte tavalyi győzelmét

      Tiszaújváros, 2007. június 3., vasárnap (MTI) - Koch Renáta megismételte tavalyi győzelmét a tavaly életre hívott Triatlon Tour-sorozat idei második, tiszaújvárosi állomásán, de ezúttal elképesztő fölénnyel nyerte meg a versenyt.

      Az egyre fokozódó hőségben kifejezetten üdítően hathatott a 750 méteres úszás a versenyzőkre, akik ennek ellenére nagyon gyorsan elhagyták a Termálstrand 50 méteres medencéjét, főleg igaz ez Vanek Margitra, aki több mint félperccel előbb vágott neki a 20 km-es kerékpározásnak, mint az őt üldöző mintegy 10 riválisa.

      A budaörsi versenyző ennek ellenére "bevárta" vetélytársait, mivel a kissé szeles időben túl sok energiát emésztett volna fel a magányos kerekezés. Ugyanakkor másként gondolkodott két bajai, Koch és Arany Gitta, akik mindenkit faképnél hagyva meglógtak. Noha többen értetlenkedve fogadták a kamikaze-taktikát, az 5 km-es futásra egy percnél is nagyobb előnyre tettek szert, pedig ők csak ketten dolgoztak össze, míg mögöttük nyolcan, aminek amúgy komoly jelentősége van, főleg ilyen szeles bringázás során.

      A futás nem tartogatott már izgalmakat, a két szökevény végigbírta a versenyt, s a jobb futónak számító Koch szokatlanul nagy fölénnyel nyerte a versenyt klubtársa előtt. A harmadik helyért sem alakult ki öldöklő küzdelem, ugyanis Tóth Zsófia, aki két hete egyéniben és csapatban is junior duatlon-világbajnok lett, míg szombaton társaival megnyerte a csapatbajnokságot, könnyedén futott fel a dobogóra, noha önmagához képest nem is kapkodta olyan gyorsan a lábait, mint például egy nappal korábban. A negatív meglepetést a hazai pályán szerepelt Walkó Andrea teljesítménye jelentette, mivel csak hatodikként ért célba.

      "Most nagyon boldog vagyok, tökéletes versenyt futottam. A kerékpáros szökés nem volt előre megbeszélve klubtársammal, eleinte nem is jött velem senki, aztán egyszer csak láttam, hogy Gitta velem tart. A futásra sem fogyott el az erőm, ami annak fényében különösen értékessé teszi a sikert, hogy tegnap este görcsölt a hasam, s az is kérdéses volt, hogy egyáltalán rajthoz állok-e" - mondta a boldog győztes, aki tavaly is első lett Tiszaújvárosban, igaz akkor csak nagyszerű hajrájának köszönhetően szakíthatta át a célszalagot, míg most több mint két perccel előzte meg a második helyezettet.

Eredmények:
1. Koch Renáta (Mogyi SE) 1:05:53 ó
2. Arany Gitta (Mogyi SE) 1:08:03
3. Tóth Zsófia (ORTRI) 1:09:00