Ismét sikert aratott a Somogyszil Duatlon

Brassay és Nógrádi az élen

Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk: az ország duatlonistáinak és triatlonistáinak színe-java rajthoz állt a Somogyszil Duatlonon. A hagyományos évadnyitó ramglistaverseny ezúttal is remek erőfelmérő volt a téli felkészülés után.
Április elején már tizenhárom éve megpezsdül az élet Somogyszilban: a települést egyre többen ismerik a Ma-Vik TC évadnyitó duatlonversenyéről. A sportolók és az edzők mindig szívesen jönnek Somogyba, hiszen hangulatos, barátságos ez a viadal. Idén még az időjárásra sem lehetett panaszuk a futásból, kerékpározásból és újabb futásból álló viadal résztvevőinek.
"Szerencsére az idén nagyon ránkcáfolt Somogyszil: eddig szinte mindig rossz volt az idő, volt itt eső, jég, tornádó és homokvihar, de a legnagyobb élményt mindig a nagy küzdelmek jelentették, meg kellett küzdenünk az ellenfelekkel. Tökéletes ez a viadal: aki tudott, meleg égövön készült az elmúlt hetekben, az UTE például a Kanári-szigeteken járt, és megpróbáljuk felmérni, hogy sikerült az elmúlt időszak. Szeretnénk jól szerepelni" - foglalta össze gondolatait az UTE vezetőedzője, Horváth László.
Brassay Réka két éve nyert, tavaly pedig a második helyet szerezte meg a somogyszili viadalon.
"Nem szeretek a verseny előtt előre jósolni. A cél az, hogy a jövő heti rövidtávú országos verseny előtt jól menjek. A mai táv rövid, de felkészülésnek nagyon jó" - fogalmazott a veszprémi sportolónő, aki végül idén sem okozott csalódást, hiszen megnyerte az abszolút versenyt. A fiúk küzdelméből a pécsi Nógrádi Tamás került ki győztesen. Az idei Somogyszil Duatlonon több mint 400-an álltak rajthoz.

 Orosz Ferenc